Sino-Talent Finland ry edistää kiinalaisten osaajien työllistymistä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.11.2016 klo 11.33

Sino-Talent Finland ry:n verkkosivut ja LinkedIn-alustalle rakennettu osaajapooli lanseerattiin Espoon osahankkeessa 27.9.2016. Yhdistyksen tavoitteena on edistää kiinalaisten osaajien työllistymistä kasvattamalla yrityksistä sekä yksittäisistä työnhakijoista koostuvaa osaajapoolia. Sen avulla suomalaisten yritysten, jotka ovat jo suunnanneet yrityksensä tai suunnittelevat yrityksen vientiä Kiinan markkinoille, on mahdollisuus löytää osaavia ammattilaisia vientiin suuntaaviin tehtäviin. Myös kiinalaisilla ammattilaisilla on mahdollisuus löytää omaa koulutustaan ja osaamistaan vastaavaa työtä.

Lisätietoa yhdistyksen ja osaajapoolin toiminnasta: www.sinotalent.fi

Miten kiinalaisten osaajien ammattitaitoa tulisi hyödyntää

Espoon Töissä Suomessa -osahanke käynnisti toimintansa kickoff-seminaarilla 26.10.2016 Sino-Talent Talks 2016. Seminaarissa puheenvuoron saivat muun muassa Espoon kaupungin maahanmuuttopäällikkö Teemu Haapalehto, PowerVisionin toimitusjohtaja Huber Hu sekä Tekesin Senior Adviser Markku Lämsä.

Tilaisuudessa keskusteltiin siitä, kuinka kiinalaisten osaajien ammattitaitoa voidaan hyödyntää suomalaisissa vientiyrityksissä, jotka suuntaavat Kiinan markkinoille. Yrityksien edustajat kannustivat myös kiinalaisia osaajia harkitsemaan uusien startup-yritysten perustamista. Se mahdollistaa tiiviimmän työskentelyn työympäristössä ja osaaja pääsee myös itse olemaan vahvasti mukana yrityksen kehittämisessä ja toiminnan laajentamisessa.

Kiinalaisten työskentelystä suomalaisissa yrityksissä on hyötyä molemmille osapuolille. Maailman kansainvälistyessä on tärkeää, että suomalaiset yritykset näkevät arvon monikulttuurisuudessa ja työntekijöissä, joilla on kokemusta myös Suomen ulkopuolelta. 


Panelistit keskustelevat kiinalaisten osaajien ammattitaidon hyödyntämisestä suomalaisyrityksissä.