Espoo avaa yrityksille ovia Shanghaissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.11.2016 klo 15.29

Espoon ja Shanghain yhteistyötä tiivistetään Shanghaissa 29.10.–2.11.2016. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja pormestari Yang Xiong allekirjoittivat tänään Espoon ja Shanghain välisen Sister City -sopimuksen vuosille 2017–2019. ”Espoo voi Shanghain kanssa tehtävän yhteistyön avulla edistää koko Suomen kilpailukykyä ja avata suomalaisyrityksille ovia Shanghain kautta Kiinaan”, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

Kaupunginjohtajien tapaamisessa keskusteltiin vahvemman sillan rakentamisesta Euroopan ja Kiinan kasvuyritysten välille. Pormestari Yang oli iloinen maanantaina pidetyn SLUSH Shanghain menestyksestä. Mukana kaupunginjohtajatapaamisessa ollut SLUSHin toimitusjohtaja Marianne Vikkula oli tyytyväinen kuullessaan, että pormestari Yangilla on vahva halu tukea SLUSHin kasvua tulevina vuosina Shanghaissa.

Matkan aikana kasvuyritys- ja innovaatioyhteistyötä edistetään kaupunginjohtaja Mäkelän SLUSH Shanghain avauspuheenvuoron lisäksi useissa eri tilaisuuksissa. Espoon kaupungin elinkeinojohtajalla on puheenvuoro  Nordic Cleantech Forumissa.  ”Tulemme myös sopimaan Espoo Innovation Gardenin ja ZhangJiang -tiede- ja teknologiapuiston yhteistyön konkreettisista jatkoaskeleista,  kertoo elinkeinojohtaja Tuula Antola.

Lisäksi Espoon kaupunki isännöi iltavastaanoton yhdessä Shanghain pääkonsulaatin kanssa ja osallistuu Shanghain suomalaisen kauppakamarin isännöimälle aamiaistapaamiselle Shanghaissa toimivien suomalaisyritysten kanssa. Matkan ohjelmassa on myös ainoana Kiinassa tapahtuvana Suomi100 -hankkeena toteutettavan Sino-Finnish Challenge -tapahtumasarjan lanseeraus. Tapahtumasarjan tavoitteena on vahvistaa Tongji Design and Innovation Collegen ja Aalto-yliopiston välistä yliopistoyhteistyötä.

Espoosta Shanghaissa ovat kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, elinkeinojohtaja Tuula Antola, kansainvälisten asioiden päällikkö Fanglan Tao sekä Espoo Marketing Oy:n toimitusjohtaja Jaana Tuomi.

Espoon kaupungilla on pitkäaikaiset ja vahvat yhteistyösuhteet Shanghain kaupungin kanssa. Kaupungit solmivat sisarkaupunkisopimuksen 16 vuotta sitten. Vuosien varrella yhteistyö on kehittynyt läheiseksi kumppanuudeksi kulttuurin ja opetuksen aloilla sekä ikääntyvien palveluissa. Viime vuosina tiivistynyt yritysyhteistyö tuo lisää hyötyjä kummallekin kaupungille.
 

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja pormestari Yang Xiong allekirjoittivat tänään Espoon ja Shanghain välisen Sister City -sopimuksen vuosille 2017–2019.