Vapaa-aika

Espoossa voit harrastaa liikuntaa ja kulttuuria, opiskella uusia taitoja tai toimia vapaa-ehtoisena. Espoosta ja pääkaupunkiseudulta löytyy monia uskonnollisia yhteisöjä ja kirkkoja, joihin voit liittyä.  

Asukastilat

Asukastilat Kivenkolo Espoonlahdessa ja Kylämaja Matinkylässa tarjoavat monenlaista toimintaa.

Kaikki 9–17-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita kaupungin Nuorisotiloihin, joita on eri puolilla Espoota.

Espoon keskuksen Järjestökadulla toimivat seuraavat järjestöt: Espoon ympäristöyhdistys, Espoon Mielenterveysyhdistys EMY ja Hyvä Arki ry. Katso osoitteen Pappilantie 5 sijainti kartalta.

Raitin pysäkki on kodinomainen kohtauspaikka kaikille Leppävaarassa. Katso osoitteen Konstaapelinkatu 1 sijainti kartalta.

Trapesa on Filoksenia ry:n ylläpitämä kokoontumispaikka Espoon keskuksessa juna-aseman yhteydessä (Kirkkojärventie 1, asemasilta), jossa on kaikille avoin olohuone (ma-pe klo 9-15) ja maahanmuuttajien neuvontapiste (ma-to klo 10-15). Neuvontapisteessä autetaan ilman ajanvarausta mm. asunto- ja työpaikkahakemuksissa sekä virasto- ja viranomaisasioissa.

Kirjasto

Kirjastosta voit lainata kirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Kirjastossa voit käyttää tietokonetta. Kirjastossa voit lukea, opiskella ja oleskella vapaasti sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Toimintamme on joitakin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta maksutonta. Pääkaupunkiseudun kirjastoissa on kirjoja 70 kielellä ja lehtiä 26 kielellä. Helmet-palvelusta voit katsoa kirjastojen koko tarjontaa.

Kirjaston henkilökunta auttaa sinua mielellään! Tule rohkeasti kysymään palveluistamme.

Lisätietoa kirjastoista saat myös Infopankista

Kirkot ja uskonnolliset yhteisöt

Suomessa ja Espoossa toimii moni uskonnollinen yhteisö ja kirkko. Tietoja uskonnoista Suomessa ja mistä voit löytää tietyn kirkon tai uskonnollisen yhteisön saat Infopankista.

Espoon, Helsingin ja Vantaan evankelisluterilaiset seurakunnat kertovat kirkon toiminnasta eri kielillä: suomeksi, englanniksikiinaksi ja unkariksi.

Kulttuuri

Espoon kulttuuritarjonnasta mm. teatterista, museoista, taidenäyttelyistä ja tapahtumista saat tietoa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sivuilla on tietoa myös taideopetuksesta ja -oppilaitoksista, muista kulttuurin harrastusmahdollisuuksista sekä kulttuuritoimintaan liittyvistä avustuksista ja tiloista.

Liikunta 

Löydät Espoosta monenlaisia mahdollisuuksia liikkua ja urheilla sekä sisällä että ulkona. Espoossa on myös monikulttuurisia liikuntaryhmiä.

Lisätietoa vapaa-ajan ja liikunnan mahdollisuuksista Espoossa saat Infopankista.

Nuorisotilat

Nuorisotiloissa nuorilla maahanmuuttajilla on mahdollisuus viettää vapaa-aikaa ja löytää erilaisia harrastusmahdollisuuksia sekä tavata omasta kulttuurista tulevia nuoria. 

Työväenopisto

Espoon työväenopisto Omnia tarjoaa yleissivistävää aikuiskoulutusta (yli 16-vuotiaille). Opistossa voit opiskella suomea, ruotsia, yhteiskunnallisia aineita, tietotekniikkaa, käden taitoja, taideaineita ja liikuntaa. Järjestämme myös eri aineiden englanninkielisiä kursseja.

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisena voit auttaa muita, opit uusia asioita ja tapaat mukavia ihmisiä. Vapaaehtoistoiminta on hauska ja palkitseva harrastus. Voit toimia vapaaehtoisena järjestössä tai kaupungilla. Tutustu vapaaehtoistoimintaan Kansalaisareena.fi-sivustolla