Suomen ja ruotsin kielen opetus

Voit opiskella suomen tai ruotsin kieltä eri puolella Espoota sekä päivällä että illalla. Opetusta järjestävät muun muassa työväenopisto, aikuislukio ja järjestöt. Opetus järjestetään muun muassa asukastiloissa, kirjastoissa, kouluissa ja toimintakeskuksissa kursseina, keskustelukerhoina tai vanhempi-lapsi leikkituokioina. Joihinkin ryhmiin voit ottaa pienet lapset tunnille mukaan, tai lastenhoito on järjestetty lähellä olevassa tilassa. Jos olet etsimässä työtä, voit päästä suomen kielen kurssille työ- ja elinkeinotoimiston kautta. Lisätietoa löydät myös Infopankista. 

Etsi kurssi

Voit etsiä sopivaa suomen kielen kurssia Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan alueelta Finnishcourses.fi -kurssihaussa. Nämä kurssit ovat avoinna kaikille aikuisille. Voit hakea tietoja kursseista suomeksi, englanniksi tai venäjäksi. 

Työväenopisto

Espoon työväenopisto järjestää suomen ja ruotsin kielen kursseja. Kursseille ovat tervetulleita kaikki 16-vuotiaat tai sitä vanhemmat henkilöt. Järjestämme myös perhekursseja, jonne aikuinen voi tulla lapsen kanssa. Kursseilla voit harjoittaa suomen kielen taitoa ja tutustua muihin espoolaisiin. Järjestämme myös eri aineiden englanninkielisiä kursseja. 

Luetaan yhdessä - suomen kielen opetusta naisille

Tule lukemaan, puhumaan ja kirjoittamaan suomea. Tule vaikka et vielä osaa lainkaan suomea, tai osaat jo vähän. Kaikenikäiset voivat osallistua. Opettajat ovat suomalaisia naisia. Opetus on maksutonta. Järjestäjänä Luetaan yhdessä -verkosto/ Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset ry.

Espoon keskuksessa: Entressen kirjasto (Siltakatu 11)
Voit kysyä lisää: Sirpa Aaltonen, puh. 050 327 6846. 

Leppävaarassa: Leppävaaran kirkko (Veräjäkallionkatu 2)
Voit kysyä lisää: Marja Paukku, mpaukku@hotmail.com

Espoonlahdessa: Espoonlahden kirkko (Kipparinkatu 8)
Voit kysyä lisää: Kaija Heikkilä, kaija.heikkila@hotmail.com

Espoonlahdessa: Soukan kappeli (Soukankuja 3)
Voit kysyä lisää: Arja Yli-Hemmo, arjaylihemmo@gmail.com

Tapiolassa: EJY ry eli Espoon järjestöjen yhteisö, (Kauppamiehentie 6, 2.kerros)                                         Voit kysyä lisää: Ulla Viitanen, ulla.viitanen@uviko.fi p. 0405212887

Trapesan suomen kielen ryhmät

Trapesa (Kirkkojärventie 1) Espoon keskuksessa järjestää suomen kielen kursseja, ks. ohjelma

Lisätietoa: puh. 010 583 7970,  trapesa@trapesa.com

Muita ryhmiä

Espoonlahdessa: Kivenkolon asukastila (Merisaapas 1 A)

Espoon keskuksessa: Me-talo (Terveyskuja 2 B)

Aikuislukio

Espoon aikuislukiossa  Tapiolassa opetetaan suomea toisena kielenä. Opetus on maksutonta.  Espoon aikuislukio järjestää myös ruotsin kielen lukiokursseja. Lukiossa voit opiskella ruotsin kieltä, vaikka et suorittaisikaan muita lukio-opintoja.