Vapaa-aika

Espoossa voit harrastaa liikuntaa ja kulttuuria, opiskella uusia taitoja tai toimia vapaa-ehtoisena. Espoosta ja pääkaupunkiseudulta löytyy monia uskonnollisia yhteisöjä ja kirkkoja, joihin voit liittyä.  Infopankki kertoo lisää 15 kielellä.

Asukastilat

Asukastilat Kivenkolo Espoonlahdessa ja  Matinkylässa tarjoavat monenlaista toimintaa.

Kaikki 9-17-vuotiaat nuoret ovat tervetulleita kaupungin Nuorisotiloihin,  joita on 18 eri puolilla Espoota.

Espoon keskuksen Järjestökadulla (Pappilantie Espoon keskuksessa) toimivat seuraavat järjestöt: Espoon Nuoret Ympäristönsuojelijat ENY ry, Espoon Mielenterveysyhdistys EMY ja Hyvä Arki ry.

Raitin pysäkki on kodinomainen kohtauspaikka kaikille Leppävaarassa, Konstaapelinkatu 1.

Trapesa on Filoksenia ry:n ylläpitämä kokoontumispaikka Espoon keskuksessa juna-aseman yhteydessä (Kirkkojärventie 1, asemasilta), jossa on kaikille avoin olohuone (ma-pe klo 9-15) ja maahanmuuttajien neuvontapiste (ma-to klo 10-15). Neuvontapisteessä autetaan ilman ajanvarausta mm. asunto- ja työpaikkahakemuksissa sekä virasto- ja viranomaisasioissa.

Kirjasto

Kirjastosta voit lainata kirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia. Kirjastossa voit käyttää tietokonetta. Kirjastossa voit lukea, opiskella ja oleskella vapaasti sekä osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Toimintamme on joitakin harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta maksutonta. Pääkaupunkiseudun kirjastoissa on kirjoja 70 kielellä ja lehtiä 26 kielellä. Helmet-palvelusta www.helmet.fi voit katsoa koko tätä tarjontaa.

Kirjaston henkilökunta auttaa sinua mielellään! Tule rohkeasti kysymään palveluistamme.

Lisätietoa kirjastoista saat myös Infopankista 15 kielellä

Kirkot ja uskonnolliset yhteisöt

Suomessa ja Espoossa toimii moni uskonnollinen yhteisö ja kirkko. Tietoja uskonnoista Suomessa ja mistä voit löytää tietyn kirkon tai uskonnollisen yhteisön saat Infopankista.

Espoon, Helsingin ja Vantaan evankelisluterilaiset seurakunnat kertovat kirkon toiminnasta eri kielillä: suomeksi, englanniksikiinaksi  ja unkariksi.

Kulttuuri

Espoon kulttuuritarjonnasta mm. teatterista, museoista, taidenäyttelyistä ja tapahtumista saat tietoa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Sivuilla on tietoa myös taideopetuksesta ja -oppilaitoksista, muista kulttuurin harrastusmahdollisuuksista sekä kulttuuritoimintaan liittyvistä avustuksista ja tiloista.

Liikunta 

Löydät Espoosta monenlaisia mahdollisuuksia liikkua ja urheilla sekä sisällä että ulkona. Lisätietoja saat liikunnan sivuilta, joilla on tietoa myös erityisesti maahanmuuttajille.

Lisätietoa vapaa-ajan ja liikunnan mahdollisuuksista Espoossa saat Infopankista.

Nuorisotilat

Nuorisotiloissa  nuorilla maahanmuuttajilla on mahdollisuus viettää vapaa-aikaa ja löytää erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Nuorisotiloissa on mahdollisuus tavata omasta kulttuurista tulevia nuoria. Youth centres

Työväenopisto

Espoon työväenopisto Omnia tarjoaa yleissivistävää aikuiskoulutusta (yli 16-vuotiaille). Opistossa voit opiskella suomea, ruotsia, yhteiskunnallisia aineita, tietotekniikkaa, käden taitoja, taideaineita ja liikuntaa. Järjestämme myös eri aineiden englanninkielisiä kursseja.

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoisena voit auttaa muita, opit uusia asioita ja tapaat mukavia ihmisiä. Vapaaehtoistoiminta on hauska ja palkitseva harrastus. Voit toimia vapaaehtoisena järjestössä tai kaupungilla. Tule vapaaehtoiseksi -esitteeseen on kerätty erilaisia mahdollisuuksia olla vapaaehtoisena Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla.