Kansainvälinen kohtaamispaikka Espoon asemalle

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.8.2017 klo 13.14

Kaikille avoin olohuone ja kohtaamispaikka Trapesa avaa ovensa yleisölle maanantaina 14.8. klo 14 Espoon asemalla (Asemasilta, 2. krs). Aiemmin Kotikyläntiellä Kirkkojärven lähiössä toiminut Trapesa siirtyy näin keskeiselle paikalle Espoon ytimeen.

Trapesaan ovat kaikki tervetulleita oppimaan, keskustelemaan ja harrastamaan.

- Olemme kaikki espoolaisia, olivatpa juuremme missä tahansa - Ilomantsissa, Marseillessa tai Mosulissa. Haluamme edistää eri kulttuurien ja uskontojen avointa vuoropuhelua ja rentoa rinnakkain eloa, Trapesan toimintaa johtava Raisa Lindroos kertoo.

- Tarjoamme vieraanvaraista seurustelutilaa, pop up -tapahtumia ja säännöllistä ryhmätoimintaa, mikä mahdollistaa eri-ikäisten ja -taustaisten luontevan tutustumisen. Myös oman kielisissä ryhmissä voi tavata ja harrastaa, Lindroos kuvailee.

- Maamme juhlavuonna Trapesassa voi syventyä suomalaiseen kulttuuriin, historiaan ja elämäntapaan niin suomalaisten kesken kuin monikulttuurisesti. Juhlamme ovat luonteeltaan kansainvälisiä ja niissä yhdistyy parhaita puolia Trapesan erilaisista yhteisöistä ja lahjakkuuksista.

Sosiaali- ja terveysalan toimijana Trapesa on matalan kynnyksen paikka, jossa ihmiset saavat apua, välittämistä ja ystävyyttä. Trapesassa on maksuton maahanmuuttajien neuvontapalvelu, joka on tarkoitettu kaikille maahanmuuttajille. Neuvojat palvelevat niitä maahanmuuttajia, jotka tarvitsevat kielellistä ja kulttuurista tukea asumiseen, opiskeluun, työelämään ja viranomaisasiointiin liittyvissä kysymyksissä.    

Trapesan ovet ovat avoinna arkisin klo 10–16.30.

Trapesan taustavoima on Filoksenia ry, joka edistää kulttuurien välistä suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa. Yhdistyksen toiminnan perusta on hyväntekeväisyydessä, ja se on toiminut Espoossa 20 vuotta. Säännöllisiä rahoittajia ovat Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA, Espoon kaupunki ja Helsingin Ortodoksinen seurakunta. 

Lisätietoja
Raisa Lindroos, pääsihteeri, Filoksenia ry, p. 010 583 7973, raisa.lindroos@trapesa.com
Katja Ikonen, neuvontapalvelut, p. 010 583 7970, katja.ikonen@trapesa.com