Espoo-infoa maahanmuuttajille International House Helsingistä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.3.2019 klo 15.03

Pääkaupunkiseudulle muuttaneet maahanmuuttajat saavat alkuvaiheen palvelunsa kootusti International House Helsingistä (IHH). Espoon kaupunki lähtee mukaan IHH:n toimintaan huhtikuun alussa osoittamalla yhden palveluneuvojan asiakaspalvelijoiden verkostoon.

Saman katon alla palvelevat 3.4.2019 alkaen Espoon ja Helsingin kaupungit, Kela, Vero, maistraatti, TE-toimisto, Eläketurvakeskus, Helsingin seudun kauppakamari, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK sekä Maahanmuuttovirasto EU-kansalaisten rekisteröinnin osalta.

Samaan aikaan IHH muuttaa uuteen osoitteeseen. Muuton takia palvelu on suljettu 27.3.–2.4. Uusi palvelupiste avataan keskiviikkona 3.4. Lintulahdenkuja 2:ssa, Helsingissä.

Tuttu konsepti Espoolle

Espoon kaupungille useiden julkisten palvelujen keskittäminen saman katon alle on tuttu konsepti Ison Omenan palvelutorilta. Asiakkaat ovat äänestäneet paikan omakseen niin jaloillaan kuin myönteisellä palautteellaan, minkä vuoksi kaupunki lähtee innolla ja korkein odotuksin mukaan myös maahanmuuttajille suunnattuun yhden luukun palveluun.

– Palvelujen kokoaminen yhteen on asiakaslähtöistä kehittämistä, Espoo-tarinan hengessä. Seudullinen palvelu yhdeltä luukulta on asiakkaan ja organisaatioiden etu – se säästää kaikilta aikaa ja vaivaa, toteaa Espoon kaupungin asiointipalvelupäällikkö Juha-Pekka Strömberg.

Tärkeä peruste Espoon mukaan lähdölle on myös se, että IHH:n asiakkaista noin 25 prosenttia on Espoossa asuvia. Espoolaiset ovat saaneet opastusta IHH:ssa aiemminkin, mutta nyt palvelu syvenee ja sujuvoituu väistämättä, kun paikalla on aina yksi Espoon kaupungin oma palveluneuvoja.

Neuvontaa verotuksesta asumiseen

IHH:ssa maahanmuuttaja pystyy saamaan suurimman osan maahanmuuton alkuvaiheessa tarvitsemistaan julkisista palveluista yhdellä käynnillä.

Pääkohderyhmään kuuluvat ulkomaalaistaustaiset henkilöt, jotka saapuvat seudulle työ- tai yrittäjyysperusteisesti sekä henkilöt, joilla on valmiudet työllistyä avoimille työmarkkinoille ilman laaja-alaisia tukitoimenpiteitä.

IHH palvelee myös yrityksiä ja työnantajia ulkomaiseen työvoimaan ja sen rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä.

Eri viranomaisten asiantuntemuksen turvin asiakas saa yleisneuvontaa esimerkiksi opiskelusta, asumisesta, sosiaali- ja terveyspalveluista, lasten kouluista ja päivähoidosta, työnhausta, sosiaaliturvasta, verotuksesta, työeläkkeestä ja oleskeluoikeuteen liittyvistä asioista.

Lisätietoja