Jokavuotinen Mid-Autumn Mingle luo yhteyksiä kiinalaisten ja suomalaisten yhteisöjen välille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.9.2018 klo 11.05

Espoo oli mukana järjestämässä Mid-Autumn Mingle -tapahtumaa Hanasaaressa jo viidettä kertaa. Ainutlaatuista tapahtumaa vietetään syksyisin kiinalaisen kuujuhlan kunniaksi, ja siellä kohtaavat kiinalaiset ja suomalaiset perinteet, yritykset ja kulttuurit.

Tapahtuma käynnistyi seminaarilla, jonka aiheina olivat kaupunkien kestävä kasvu ja asukkaiden onnellisuus. Kiinalaiset, suomalaiset ja ruotsalaiset puhujat jakoivat kokemuksia ja ajatuksia kansainvälisen yhteistyön ja kestävyyden keskeisestä roolista kaupunkisuunnittelussa ja -kehityksessä.

Mid Autumn Mingle 2018 after the ceremony

Kuva: Vasemmalta oikealle Aalto-yliopiston rehtori, professori Ilkka Niemelä, Kiinan Suomen-suurlähettiläs Chen Li, Shanghain julkisen sektorin uudistamisesta vastaavan komitean varatoimitusjohtaja Jin Yueming, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sekä Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola.

Shanghain julkisen sektorin uudistamisesta vastaavan komitean varatoimitusjohtaja Jin Yueming totesi puheenvuorossaan: ”Kun tulin Espooseen, raitis ilma ja sininen taivas tekivät minuun vaikutuksen siinä missä innovaatiot ja teknologiakin. Kaikki nämä elementit ovat tärkeä osa yhteistyötä, jota teemme ystävyyskaupunkeina.”

Seminaari päättyi vilkkaaseen City Talk -paneelikeskusteluun, missä Espoon elinkeinojohtaja Tuula Antola, Kuninkaallisen teknillisen korkeakoulun, Chalmersin yliopiston ja Tongjin yliopiston professori ja Sweco Architectsin pääarkkitehti Ulf Ranhagen, Göteborgin kaupungin kansainvälisten asioiden päällikkö GunillaBökmark sekä KONEen ympäristöjohtaja Hanna Uusitalo jakoivat visioita ja käytännön keinoja, joilla kaupungeista voidaan rakentaa yhä onnellisempia, terveellisempiä ja tuottavampia ottamalla käyttöön kestävä lähestymistapa. Antola ja Uusitalo totesivatkin: ”Kannattava liiketoiminta ja ympäristöystävällisyys voivat kehittyä käsi kädessä. Lisäksi meidän on parannettava elämänlaatua samalla, kun vähennämme kulutusta, energian ja resurssien käyttöä sekä liikennettä.”

Tuula Antolas presentation at mid autumn mingle

Kuva: Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola kertoi yleisölle Espoosta, Euroopan kestävimmästä kaupungista.

Tapahtuman toinen osa juhlisti Espoon ja Shanghain kahtakymmentä vuotta ystävyyskaupunkeina. Vuosiin on mahtunut paljon hedelmällistä yhteistyötä ja ystävyyttä. Juhlan avasivat Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Kiinan Suomen-suurlähettiläs Chen Li, joiden mukaan kestävyys ei ainoastaan edistä liiketoimintaa vaan myös avaa Kiinaan erinomaisia mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

Business Finlandin Itä-Aasian johtaja Jaani Heinonen puolestaan totesi, että Espoosta on tullut vertailukohta, johon kaikki suomalaiset kaupungit voivat verrata yhteistyötään Kiinan ja etenkin Shanghain kanssa.

Virallisen juhlaosuuden jälkeen oli vuorossa vapaata verkostoitumista päivällisen merkeissä. Säestyksestä huolehtivat kiinalaiset muusikot Yin Liwei, Zhenqi Li sekä veljekset Jamin ja Jason Hu.

networking dinner mid autumn mingle 2018

Kuva: Päivällisen aikana tapahtuman osallistujilla oli erinomainen tilaisuus verkostoitua ja luoda yhteyksiä ihmisten, kulttuurien ja yritysten välillä.

Tapahtuma tarjosi erinomaiset puitteet kohtaamisille ja verkostoitumiselle, kokemusten jakamiselle ja keskinäiselle oppimiselle.

”Uskon, että läheinen yhteistyömme ja kumppanuutemme auttaa meitä rakentamaan kaupungeistamme, taloudesta ja koko yhteiskunnasta entistä kestävämpiä, toimivampia ja ihmiskeskeisempiä”, tiivisti Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Flags of Finland Sweden and China

Kuva: Espoon, Shanghain ja Göteborgin edustajat korostivat kestävyyden ja onnellisuuden merkitystä osana kaupunkikehitystä.

Lisätietoa:

Milla Ovaska,
kansainvälisten asioiden päällikkö, konsernihallinto, Espoon kaupunki
+358 43 824 4911

milla.ovaska@espoo.fi