Tule mukaan järjestämään juhlavuotta!

Espoo ja Shanghai ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 1998. Viimeiset 20 vuotta ovat olleet täynnä innovatiivista ja monialaista yhteistyötä sekä ajatustenvaihtoa. 

Juhlavuosi pitää sisällään monia erilaisia tapahtumia ja ohjelmaa, joissa näkyvät sekä Shanghai, Kiina että kiinalaisuus joka puolella Espoossa. Juhlavuosi tehdään näkyväksi kaikille espoolaisille koko vuoden 2018 ajan. Paras puoli juhlavuodessa on se, että kaikki voivat osallistua sekä tapahtumiin että tapahtumien järjestämiseen!  

Ohjelma voi olla suuri tai pienimuotoinen. Se voi olla esimerkiksi tapahtuma, tilaisuus näyttely, kehitysprojekti tai kampanja. Sen voi järjestää koulussa osana oppituntia tai vaikkapa senioreiden palvelutalossa. Tapahtuman ei tarvitse olla avoin kaikille, vaan se voi koskea tiettyä joukkoa. Voit myös miettiä jo olemassa olevaan tapahtumaasi sopivan Kiina-näkökulman. Pääasia on, että saamme ystävyyskaupunkiteeman näkyville ympäri Espoota. Kaikki juhlavuoteen liittyvät tapahtumat ja toiminnot lisätään juhlavuoden ohjelmaan järjestäjän toiveiden mukaan. 

Katso vinkkejä tapahtumajärjestäjälle.

Kriteerit juhlavuoden ohjelmalle 

Ohjelmahanke voi olla paitsi tapahtuma, tilaisuus tai näyttely, myös vaikkapa kehitysprojekti, päätös tai kampanja. 

Kriteerit juhlavuoden tapahtumiksi hyväksyttäville tapahtumille: 
  • Ohjelma tuo esiin Shanghain kaupunkia tai shanghailaisia toimijoita, Kiinaa ja kiinalaista kulttuuria tai Espoon kiinalaisia.  
  • Ohjelma lisää yhteistyötä ja vuorovaikutusta kulttuurien välille. 
  • Ohjelma voi olla kohderyhmältään avoin yleisötapahtuma tai rajoitetulle kohdeyleisölle tarkoitettu tapahtuma. Ohjelman toteutustyyli ja sisältö ovat järjestäjien määriteltävissä. Järjestäjänä voi toimia kaupungin yksikkö (kuten esim. koulu, terveysasema, palvelutalo), järjestö tai yhdistys, korkeakoulu, yritys tai yksittäinen henkilö.  
  • Ohjelma järjestetään vuoden 2018 aikana Espoossa. 
  • Ohjelma on hyvän maun mukainen eikä syrji ketään.  
  • Ohjelmasta voidaan tehdä nosto Espoon viestintäkanaviin. 
  • Järjestäjä vastaa itse ohjelman järjestelyistä, vastuista ja kokonaiskustannuksista.  
  • Espoon ja juhlavuoden logo tulee näkyä tapahtumissa. 
  • Ohjelman tulee olla voittoa tavoittelematonta.

Rahallisen tuen kriteerit  

Espoon kaupunki on osoittanut juhlavuoden tapahtumien/ohjelmien tueksi haettavaksi avustuksia, joilla voidaan kattaa tapahtumista aiheutuvia kuluja, kuten tilavuokria, materiaaleja ja tarjoiluja. Tapahtumatuella ei tueta voittoa tavoittelevia tapahtumia.  

Hakemukseen on liitettävä Y-tunnus tai hakijan henkilötunnus sekä pankkitiedot. Yksittäisen tapahtuma-avustuksen suuruus on maksimissaan 1000 euroa.  

Espoon kaupungin logo ja juhlavuoden logo on oltava näkyvillä tapahtuman viesteissä. Logot toimitetaan hyväksytyille ohjelmille. Rahallista tukea jaetaan kahdessa osassa, keväällä ja syksyllä. Ensimmäinen hakuaika päättyy 31.5.2018. Rahallista tukea voi hakea joko menneille tai tuleville tapahtumille ja ohjelmille. Järjestäjä sitoutuu säilyttämään tapahtumaan liittyvät kuitit 3 vuotta.  

Rahallisen tuen etusijalla ovat ohjelmat, jotka eivät ilman kaupungin tukea muuten toteutuisi.  
Espoo-Shanghai juhlavuoden logo