Espoon vuoden 2021 talousarviosta neuvottelutulos

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.11.2020 klo 13.44

Valtuuston neuvottelutoimikunta on saavuttanut neuvottelutuloksen Espoon kaupungin vuoden 2021 talousarviosta ja taloussuunnitelmasta. 

Lisärahaa päätettiin mm. perusopetuksen ja lukion tuntiresursseihin, taiteen perusopetukseen ja vanhusten palveluihin. Koronatilanteen aiheuttamien terveys- sekä perhe- ja sosiaalipalvelujen ongelmien ratkaisemiseen myönnettiin lisärahaa jonojen purkamiseen ja lasten ja nuorten mielenterveyspalveluihin, perhe- ja sosiaalipalveluihin ja nuorisotyön liikkuvaan yksikköön. Lisäksi rahaa päätettiin varhaiskasvatuksen palvelusetelin ja yksityisen kotihoidontuen kuntalisän korotukseen sekä talvipyöräilyyn ja järvien kunnostukseen. Pieniä kouluja ja kirjastoja ei suljeta ensi vuoden aikana. 

Investointiohjelmassa varattiin rahaa mm. Niipperin koulun siirtokelpoisiin liikuntatiloihin, Jupperin koulun ja Leppävaaran lukion suunnitteluun sekä kirjaston säilyttämiseen Viherlaaksossa.   

Neuvottelutulos nostaa kaupunginjohtajan budjettiesityksen käyttötalouden nettomenoja 5,5 miljoonalla eurolla vuonna 2021. Sosiaali- ja terveystoimen palveluihin lisätään 2 miljoonaa euroa ja sivistystoimen palveluihin 6 miljoonaa. Mm. yleishallinnosta, matkakuluista ja toimitilojen vuokramenoista vähennetään yhteensä 3 miljoonaa euroa.  

Espoon valtuusto päättää talousarviosta 3.12. klo 16 alkavassa kokouksessa. 

Valtuusto päätti 19.10. Taloudellisesti kestävä Espoo – tuottavuus ja sopeutusohjelmasta. Ohjelmalla parannetaan systemaattisesti palvelujen järjestämisen ja tuottamisen tuottavuutta, kehitetään johtamista, tehostetaan resurssien käyttöä ja priorisoidaan kaupungin kehittämistä. Ohjelma asettaa ns. viiden vuoden kehyksen toiminnan ja talouden suunnittelulle. Tavoitteena on varmistaa, että Espoon kaupungin palvelut järjestetään ja tuotetaan kokonaistaloudellisesti järkevimmällä tavalla. 

Mukana sopimuksessa ovat valtuustoryhmät vasemmistoliittoa ja perussuomalaisia lukuun ottamatta. 

Lisätietoja: 

valtuuston neuvottelutoimikunnan puheenjohtaja Gestrin Christina (SFP), p. 050 511 3121, christina.gestrin@gmail.com 

Neuvottelutulos (pdf, 117 Kt)

Pöytäkirjamerkinnät (pdf, 90 Kt)