Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvopalkinto TASSU kehitysvammaisten työllistämiselle ja Niceheartsille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.9.2019 klo 12.56

Espoon kaupungin työyhteisöjen TASSU-palkinnon voitti tänä vuonna kaupunginkirjaston ja vammaispalveluiden Riilahden toimintakeskuksen työtoiminnan yhteinen hanke, joka tukee kehitysvammaisten aikuisten osallisuutta yhteiskuntaan. Niceheartsin Naapuriäidit-konsepti sai puolestaan TASSU-palkinnon Espoon kaupungin ostopalvelujen tai muiden espoolaisten kolmannen sektorin toimijoiden sarjassa.

Haaveena työ kirjastossa

Palkinnon myöntää Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta. Tassu-palkinnon valitsijaraadin mukaan Espoon kaupunginkirjaston ja Riilahden toimintakeskuksen yhteinen hanke edistää hienosti kehitysvammaisten aikuisten mahdollisuutta työllistyä tavallisiin, monimuotoisuutta arvostaviin työpaikkoihin.

Riilahden työtoiminnan ohjaajan Essi Lahtisen mukaan kirjastotyö on työtoiminnan asiakkaille hyvin mieluisaa työtä.

- Ajatus yhteistyöstä lähti yhden asiakkaan haaveesta työskennellä kirjastossa. On hienoa, että Espoonlahden alueen eri kirjastoissa asiakkaamme on otettu avosylin vastaan ja osaksi työyhteisöä, Essi Lahtinen iloitsee.

Riilahden toimintakeskuksen työtoiminnan asiakkaat tekevät kirjastoissa tärkeää työtä, kun he muun muassa puhdistavat cd- ja dvd-levyjä, tietokoneiden näppäimistöjä ja näyttöjä sekä hyllyttävät lasten kirjoja ja lehtiä.

Kuvassa Espoon kaupunginkirjaston työntekijöitä sekä vammaispalveluiden Riilahden toimintakeskuksen työtoiminnan ohjaajia ja asiakkaita  yhdessä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtajan Hannu Heikkisen kanssa.

Espoon kaupunginkirjaston työntekijät sekä vammaispalveluiden Riilahden toimintakeskuksen työtoiminnan ohjaajat ja asiakkaat vastaanottivat kaupungin työyhteisöjen TASSU-palkinnon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtajalta Hannu Heikkiseltä.

Naapuriäidit-hanke voimaannuttaa

Tänä vuonna myös espoolaiset asukkaat saivat ehdottaa palkittavaksi Espoon kaupungin ostopalvelujen tai muiden espoolaisten kolmannen sektorin toimijoiden, kuten urheiluseurojen tai muiden järjestöjen, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa lisääviä tekoja. Sarjan voitti Niceheartsin Naapuriäidit-konsepti, joka edistää maahan muuttaneiden naisten hyvinvointia ja kannustaa heitä toimimaan aktiivisesti osana yhteisöä ja yhteiskuntaa.

- Hankkeen tavoitteena on voimaannuttaa maahanmuuttajataustaisia naisia toimimaan vapaaehtoisina ”naapuriäiteinä” ja verkostoitumaan. Koulutuksessamme he saavat muun muassa vertaistukea sekä työkaluja niin toiminnan järjestämiseen omalla alueellaan kuin muiden auttamiseen. Kukin noin 40–50 vapaaehtoisesta toimii naapuriäitinä Espoossa omalla tavallaan. He tarjoavat tukea arkeen ja voivat järjestää toimintaa oman osaamisensa ja kiinnostuksensa mukaan, esimerkiksi pitää jooga-tunnin tai järjestää paloturvallisuusillan, projektipäällikkö Liisa Kulta ja aluekoordinaattori Analyn Wagas-Hyvönen Niceheartsista kertovat.

Kuvassa Niceheartsin Naapuri-äidit hankkeen edustajia yhdessä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtajan Hannu Heikkisen kanssa.

Niceheartsin Naapuriäidit-hankkeen  työntekijät sekä aktiiviset naapuriäidit vastaanottivat  TASSU-palkinnon Espoon kaupungin ostopalvelujen tai muiden espoolaisten kolmannen sektorin toimijoiden sarjassa. Palkinnon heille ojensi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan puheenjohtaja Hannu Heikkinen.

TASSU-palkinto myönnetään konkreettiselle tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusteolle

Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta on ideoinut TASSU-palkinnon, jonka tavoitteena on tehdä tunnetuksi espoolaisia tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviä tekoja. Palkinto jaetaan kerran vuodessa ja sen suojelija on kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Viime vuonna TASSU-palkinnon voitti Espoon nuorisopalvelujen vihapuheen vastainen projekti ja yhteistyökumppanien sarjan voitti Dementiakoti Villa Tapiola Oy:n digitarina, joka kertoo asukkaan elämäntarinan ja vahvistaa hänen identiteettiään. Vuonna 2017 palkinnon sai Entressen kirjaston lastentiimi lukuinnon tukemisesta ja muusta toiminnasta.

Lue lisää Niceheartsin Naapuriäidit-hankkeesta sekä Riilahden toimintakeskuksesta