Vammaisneuvosto tiedottaa: Leppävaaran uimahallista oppia Matinkylän uimahallin esteettömyyteen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
21.11.2016 klo 12.33

Espoon vammaisneuvosto on koonnut materiaalia Leppävaaran uimahallin esteettömyyteen liittyvistä havainnoista. Yhteenvedon tavoitteena on, että menneestä opittaisiin ja havainnot hyödynnetään Matinkylän uimahallin suunnittelussa ja toteutuksessa.

Espoon vammaisneuvosto on marraskuun kokouksessaan päättänyt pyytää selvityksen, miksi vammaisneuvoston kommentit eivät johtaneet esteettömään lopputulokseen  Leppävaaran uimahallin kohdalla. Vammaisneuvosto on vuodesta 2011 tehnyt Leppävaaran uimahallin esteettömyydestä useita muistioita ja käynyt useita kertoja paikan päällä tarkistamassa esteettömyyden toteutumista. Osa havainnoista korjattu, mutta puutteita on edelleen.

Uimahallit voivat tarjota kaikille sopivaa virkistystä ja monipuolista liikuntaa. Matinkylän uimahallista tulee tehdä kaikille esteetön ja saavutettava. Silloin se toimisi myös mallina esteettömien uimahallien rakentamisessa jatkossa niin Espoossa kuin valtakunnallisesti. Espoolla on mahdollisuus olla tässä todellinen edelläkävijä ja innostaja. Espoon arvojen tulee toteutua myös uimahallien rakentamisessa.

Pirkko Kuusela
Vammaisneuvoston puheenjohtaja