Palvelulinja tutuksi!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.8.2015 klo 8.53

Vammaisneuvosto päätti 11.8.2015 kokouksessaan ehdottaa teemapäiviä, jolloin kannustetaan kuntalaisia tutustumaan palvelulinjoihin. Palvelulinjat ovat jääneet monelle espoolaiselle vieraaksi, vaikka niitä voisivat kaikenikäiset ja kaikenkuntoiset espoolaiset hyödyntää päivittäisessä liikkumisessaan.

Palvelulinjalla matkustaminen voisi olla sosiaalinen tapahtuma, ja varsinkin jos sillä pääsee mukavaan tapahtumaan, on syytä tulla kokeilemaan!

Palvelulinjoista asiakaslähtöisiä

Vammaisneuvosto on huolissaan siitä, että Espoon palvelulinjasuunnitelmaa laadittaessa ei ole kuultu vammaisneuvostoa, vanhusneuvostoa eikä paikallisia asukkaitakaan. Paljon tärkeää tietoa käyttäjien tarpeista on näin jäänyt saamatta.

Espoon kaupungin pitäisi markkinoida ja kehittää palvelulinjoja huomattavasti nykyistä enemmän. Palvelulinjat sijoittuvat nyt alueille, joissa on jo muutakin joukkoliikennettä. Syrjäseudun asukkaat jäävät vaille tätäkin mahdollisuutta liikkua, mennä kauppaan, terveysasemalle, uimahalliin, kirjastoon, jne.

Vammaisneuvostolle on tullut tietoon tilanteita, joissa asiakaslähtöisen toiminnan sijaan vedotaan ohjeisiin, miksi palvelulinja ei voi käyttää. Vammaisneuvosto ja vanhusneuvosto haluavat tähän muutoksen. Palvelulinjojen tulee olla asiakaslähtöisiä, joustavia, osan kutsuohjattuja. Matkustaminen palvelulinjalla voisi olla odotettu tapahtuma samalla, kun hoidat päivän ostokset!

Palvelulinjojen matkoille toivotaan myös bussikaveria, jonka kanssa matkustaa, jos on liikkumisesteitä tai liikkumisen yksin herättää turvattomuutta.

Henkilökohtaisen avun opas työnantajille valmistuu

Vammaisneuvosto käsitteli myös vammaispalvelujen valmisteleman Henkilökohtaisen avun oppaan työnantajille. Oppaan julkistamistilaisuus pidetään 7.9.2015 klo 14–16 Omniassa.

Lisätiedot:
Pirkko Kuusela, Vammaisneuvoston puheenjohtaja, p. 040 572 6296, pirkko.kuusela@gmail.com
Sirkku Kiviniitty, Vammaisasiamies, p. 050 344 5190, sirkku.kiviniitty@espoo.fi