Anna ilmi espoolainen yhdenvertaisuusteko

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.3.2021 klo 7.00

Espoon kaupunki etsii TASSU-kilpailussa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistäviä konkreettisia espoolaisia tekoja. TASSU-palkintoa voivat tavoitella kaikki Espoon kaupungin työyhteisöt. Kaupungin työyhteisöjen lisäksi espoolaiset palvelujen käyttäjät voivat ehdottaa palkittavaksi Espoon kaupungin ostopalvelujen tai muiden espoolaisten kolmannen sektorin toimijoiden, esimerkiksi urheiluseurojen tai muiden järjestöjen, yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa lisääviä tekoja.

Kilpailuaika on 15.3.–25.4.2021 ja siihen osallistutaan lomakkeella (ostopalvelujen tai muiden kolmannen sektorin toimijoiden lomake). Ilmiantaja kuvailee konkreettisen tasa-arvoa tai yhdenvertaisuutta edistävän teon, jossa näkyy:

  • Arvostava vuorovaikutus ja positiivinen ihmiskäsitys.
  • Miten teko edistää yhdenvertaisuutta ja/tai tasa-arvoa.
  • Toimijalle annettua asiakaspalautetta.

Espoon kaupungin työyhteisöjen lomake.

Kilpailuhakemusten arvioinnissa painotetaan teon monistettavuutta ja käytettävyyttä sekä vaikuttavuutta.

TASSU-palkinnolla palkittu Espoon kaupungin työyhteisö ja kuntalaisten ilmiantaman tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusteon voittaja saavat molemmat tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kehittämistyöhön 1000 euroa.

Viime vuonna monikielinen koronapandemian puhelinneuvonta  voitti Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan myöntämän Espoon kaupungin työyhteisöjen TASSU-palkinnon. Espoon kaupungin ostopalvelujen tai muiden espoolaisten kolmannen sektorin toimijoiden sarjassa TASSU-palkinnon sai nuorille suunnattu  Haaveleiri.

Espoon kaupungin ostopalvelujen tai muiden espoolaisten kolmannen sektorin toimijoiden sarjassa TASSU-palkinnon vuonna 2019 sai Niceheartsin Naapuriäidit-konsepti. Espoon kaupunginkirjaston ja Riilahden kehitysvammaisille aikuisille työ- ja päivätoimintaa tarjoavan toimintakeskuksen yhteinen hanke kehitysvammaisten työllistämisen tukemiseksi voitti Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan myöntämän kaupungin työyhteisöjen TASSU-palkinnon vuonna 2019.

Vuonna 2018 TASSU-palkinnon voitti Espoon nuorisopalvelujen vihapuheen vastainen projekti ja yhteistyökumppanien sarjan voitti Dementiakoti Villa Tapiola Oy:n digitarina, joka kertoo asukkaan elämäntarinan ja vahvistaa hänen identiteettiään. Vuonna 2017 palkinnon sai Entressen kirjaston lastentiimi lukuinnon tukemisesta ja muusta toiminnasta.

TASSU on Espoon tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan järjestämä kilpailu, joka järjestetään nyt viidettä kertaa. Kilpailun tavoitteena on nostaa näkyviin konkreettisia espoolaisia tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta lisääviä tekoja, levittää niitä hyvinä käytäntöinä sekä nostaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusteemaa esille. Palkinnon suojelijana toimii kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.