Yhteisiä toimintatapoja lasten, nuorten ja perheiden tueksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.4.2019 klo 12.24

Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan sosiaali- ja terveyslautakunnat kokoontuvat yhteistyökokoukseen keskiviikkona 3.4.2019. Lautakunnat jatkavat viime vuoden elokuussa avattua yhteistä keskustelua lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

Kokouksessa tutustutaan Islannin malliin: Islannissa nuorten alkoholinkäyttö on vähenentynyt huomattavasti, kun aikuisten läsnäoloa nuorten vapaa-ajanvietossa on lisätty. Islannin mallissa yhdistyvät tutkimustieto, politiikka ja käytännön toiminta, ja koko yhteisö osallistuu nuorten hyvinvoinnin tukemiseen.

Kokouksessa käsitellään myös lasten ja nuorten mielenterveyspalveluja. Pääkaupunkiseudun kuntien tarkastuslautakunnat ovat tehneet yhteisarvioinnin siitä, miten 7−17-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät mielenterveyspalvelujen piiriin. Arvioinnissa tehtyjä havaintoja ja niiden perusteella laadittuja suosituksia esittelee johtava tuloksellisuustarkastaja Liisa Kähkönen Helsingin kaupungilta.

Alustusten jälkeen lautakunnat pohtivat, mikä olisi pääkaupunkiseudulle soveltuva yhteinen toimintatapa lasten, nuorten ja lapsiperheiden tukemiseksi.

- Lapset ja nuoret liikkuvat arjessa yli kuntarajojen. Siksi on arvokasta, että myös lasten ja nuorten hyvinvointia ja mielenterveyspalveluita koskevia kysymyksiä pohditaan yhteisen pöydän ääressä. Kokous on jatkoa kaupunkien hyvälle yhteistyölle, Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Saara Hyrkkö toteaa.