Matinkylän urheilupuiston kehittämissuunnitelma hyväksyttiin teknisessä lautakunnassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.12.2018 klo 9.33

Espoon tekninen lautakunta hyväksyi Matinkylän urheilupuistoa koskevat katu- ja puistosuunnitelmat kokouksessaan 12.12.2018. Hyväksytyt katu- ja puistosuunnitelmat koskevat Matinkylän jäähallit ja Matinlaakso -kaava-alueiden Matinkylän urheilupuiston pohjois- ja eteläosan rakentamista.

Alueella tehtävät toimenpiteet, Iirislahdenpolun siirto, Jäätorin ja pysäköintialueen rakentaminen, Matinkylän urheilupuiston pohjois- ja eteläosan puistojen perusparannus sekä uudet liikennejärjestelyt liittyvät Matinkylän jäähallit -asemakaavamuutoksen hyväksymiseen. Matinkylän jäähallit -asemakaavan muutos on hyväksytty 16.5.2018 ja saanut lainvoiman 8.8.2018. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on mahdollistaa Matinkylän jääurheilukeskuksen rakentaminen puretun jäähallin tilalle ja yksikenttäisen jäähallin rakentaminen nykyisen harjoitushallin paikalle.

Alueen kehittämistoimenpiteenä Iirislahdenpolku siirretään tulevan jäähallin tontilta uudelle sijainnille Matinkartanontien ja Iirislahden asuinalueen välille. Uusi katuyhteys mahdollistaa huoltoliikenteen uuden kolmen kaukalon jäähallin sekä eteläpuoleisen yleisurheilukentän välille sekä pelastusliikenteen reitin jäähallin ympäri.

Alueelle rakennettava pysäköintialue on Matinkartanontien ja uusien jäähallien väliin sijoittuva pysäköintialue. Pysäköintialueelle on osoitettu 160 autopaikkaa sekä viisi liikuntaesteisten pysäköintipaikkaa. Alueelle rakennettava Jäätori on puolestaan uuden pysäköintialueen, uusien jäähallien sekä nykyisen jalkapallokentän väliselle alueelle sijoittuva katuaukio.

Matinkylän urheilupuiston pohjois- ja eteläosien puistojen perusparantamisen tarkoituksena on monipuolistaa ja kehittää urheilupuistoa entistä paremmaksi. Nykyisten tenniskenttien ja väliaikaisen huoltorakennuksen paikalle suunnitellaan useampia lajeja palveleva monitoimikenttä, tenniskenttä ja koripallokenttiä. Uudistuvalle kuntoilualueella sijoitetaan entisten parkour- ja street work out-välineiden lisäksi ulkokuntosalilaitteita.

Iirislahdenpolku, Jäätori ja pysäköintialue on tarkoitus toteuttaa jäähallihankkeen rakentamisen yhteydessä vuosina 2019-2021.

Lautakunta hyväksyi vuoden 2019 toimintasuunnitelman ja investointien käyttösuunnitelman, joihin voi tutustua interaktiivisen Power BI raportin kautta.

Lautakunta hylkäsi Jousensillan suunnitelman

Tekninen lautakunta hylkäsi ehdotetun Jousensillan suunnitelman. Jousensilta oli suunniteltu kevyen liikenteen yhteydeksi Espoon Niittykumpuun Merituulentien yli Urheilupuiston metroaseman kohdalla. Sillan avulla oli tarkoitus parantaa kevyen liikenteen yhteyksiä mm. Haukilahdesta Tapiolan urheilupuistoon.

Lisätietoja:

kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska, puh. 050 3833209

Ennakkotiedot teknisen lautakunnan päätöksistä 12.12.2018.