Espoonlahteen Kaitaalle tiivis uusi asuinalue ja omaleimainen metrokeskus

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.5.2018 klo 9.19

Kaitaalle nousee omaleimainen uusi metrokeskusalue, jonne muuttaa tulevaisuudessa noin 1 000 uutta asukasta. Iivisniemen asuinalueen naapuriin rakennettavan metrokeskuksen uudet kahdeksankerroksiset asuinkorttelit sijaitsevat Kaitaantien ja Iivisniementien välisellä alueella. 

Suunnittelualueeseen kuuluu myös Iivisniemen liikekeskus. Tulevan metroaseman läheisyydessä Kaitaantien pohjoispuolella on pieni järvi, Hannusjärvi. Suurin osa uusista asunnoista rakennetaan metrokeskuksen kortteleihin, ja noin 200 asukkaalle rakentuu koteja nykyisen ostoskeskuksen kohdalle.

Sujuvat yhteydet pyöräilijöille metrokortteliin, pysäköinti pysäköintitaloon

Kaitaan metrokeskuksen suunnittelussa tavoitellaan myös jalankulkijoille ja pyöräilijöille viihtyisää kaupunkitilaa ja sujuvia reittejä. Asuinkortteliin on suunniteltu laadukkaat ja leveät jalankulku- ja polkupyöräilyreitit, joiden varrella on kivijalkakauppoja sekä monipuolisia palveluja.

Kevyen liikenteen pääyhteydet kulkevat Kaitaantien eteläreunalla ja Iivisniemenkadulla. Alueen pysäköinti järjestetään tehokkaasti pysäköintitaloissa, jolloin pihoille voi istuttaa puita ja kasvillisuutta.

Linjat vievät metrokeskukseen – reiteille nimiä Kaitaan historiasta

Kaitaan metrokeskuksen kupeessa nykyisessä Iivissyrjä 2:ssa toimi aikoinaan puhelinkeskus, jonka lähiasukkaat tunsivat nimellä Centralen. Tästä muistuttaa uusi kadunnimi Sentraalinkuja – Centralsgränden ja kevyen liikenteen reitin nimi Puhelinkeskuksentie. 

Kaitaan metrokeskuksen asuntorakentaminen voi alkaa, kun asemakaava on tullut voimaan. Alueen valmistuminen kestää arviolta noin viisi vuotta, ja rakentamista sovitetaan yhteen metron aikataulun kanssa. Metron liikennöinnin Kivenlahteen asti on tarkoitus alkaa vuoden 2023 alussa. Länsimetron Matinkylä–Kivenlahti-osuudelle rakentuu seitsemän kilometriä pitkä ratalinja ja viisi uutta asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee asemakaavaehdotusta 16.5.2018.

Esityslista 16.5.2018
Kaitaan metrokeskus, ehdotus kaupunginhallitukselle asemakaavan muutokseksi
Kaitaan metrokeskus -hanke