Espoon maksulliselle pysäköinnille aikalisä

1.6.2017 klo 9.22

Tekninen lautakunta ei ollut valmis hyväksymään kokouksessaan 31.5.2017 Espoon maksullisen pysäköintikokeilua virkamiesten ehdottamalla tavalla, vaan palautti asian uuteen valmisteluun. Palautus hyväksyttiin äänin 8 - 5.

Lautakunta antoi myös evästyksiä asian jatkovalmisteluun. Lautakunta katsoi, että kokeilussa tulisi olla mukana kaksi aluetta virkamiesesityksessä ehdotetun kolmen sijaan. Samoin lautakunta kehotti rajaamaan kokeilualueita ehdotettua pienemmäksi. Myös korkeimman pysäköintimaksun tulisi olla enintään kaksi euroa, kun esittelijän ehdotuksessa korkein maksu olisi ollut kolme euroa tunnilta. Lautakunta edellytti myös, että maksullisen pysäköinnin pilotin onnistumisen kriteerit ja ajallinen rajaus määritellään tarkemmin.

Esittelijän pohjaehdotuksessa ehdotettiin kolmen maksullisen pysäköinnin kokeilualueen perustamista. Ne olisivat olleet Leppävaara, Matinkylä ja Tapiola. Maksullisen pysäköinnin kokeilu perustuu kaupunginhallituksen päätökseen hyväksyä Espoon pysäköinnin periaatteet ja pysäköinnin kehittämisohjelma. Kaupunginhallitus edellytti maksullisen pysäköinnin kokeilun valmistelemista teknisen lautakunnan käsiteltäväksi. Tällä hetkellä Espoon yleisillä alueilla ei ole maksullista pysäköintiä.

Asian käsittely jatkunee kesäkuussa valittavassa uudessa teknisessä lautakunnassa  kesätauon jälkeen.

Lisätietoja: 

Teknisen lautakunnan pj. Simo Grönroos, p. 050 3211755

Kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska, p. 050 3833209