Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan hankesuunnitelman

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.11.2020 klo 10.46

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi äänestyksen jälkeen Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan uudisrakennuksen karsitun hankesuunnitelman. Asia etenee kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn.

Tila- ja asuntojaosto palautti 19.10.2020 hankesuunnitelman uudelleen valmisteltavaksi siten, että hankkeelle etsitään vielä vaihtoehtoisia keinoja vähentää hankkeen kustannuksia. Uudelleen valmistelun yhteydessä pyydettiin selvittämään maalämmön ja aurinkopaneelien takaisinmaksuaika sekä tämän jälkeinen kustannussäästö käyttökustannuksiin sekä liikunta- ja nuorisolautakunnalta näkemykset liikuntatilan pienennyksen vaikutuksista.

Kalajärven uuteen koulurakennukseen (os. Kalajärven puistotie 5) suunnitellaan monikäyttöiset taito- ja taideaineiden tilat sekä liikuntasali. Kolmeen osaan jakautuva liikuntasali (660 m2:n sali on pituus x leveys - mitoiltaan 20 m x 33 m) mahdollistaa yleisten liikuntalajien harrastamisen esimerkiksi voimistelun, lentopallon, koripallon ja sulkapallon pitkittäin ja poikittain sekä futsalin, salibandyn ja käsipallon juniorikentällä. Lisäksi päiväkodin ja nuorisotilan käyttöön suunnitellaan monitoimisali. Myös koulun piha-alueelle toteutetaan monipuolinen ympärivuotinen lähiliikuntapaikka niin koululaisten kuin lähialueen asukkaidenkin käyttöön.
Päivitetyn aikataulun mukaisesti koulurakennus valmistuu kesällä 2023, päiväkoti ja nuorisotila kesällä 2024 sekä pihalle rakentuva liikuntakenttä joulukuussa 2024.

Hankkeen aikatauluja on päivitetty, koska koulurakennuksen peruskorjauksen sijaan uusi koulurakennus rakennetaan uudisrakennuksena. Hankkeella pyritään tarjoamaan alueen lapsille ja nuorille terveet ja turvalliset koulutilat sekä varmistamaan rakennushankkeen kustannustehokkuus Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelman mukaisesti. 

Aiheesta tarkemmin: Kalajärven koulun uudisrakennuksesta toimiva kokonaisuus alueen asukkaille

Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan hankesuunnitelma esityslistan liitteenä
***
Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi Espoonlahden päiväkoti 2:n hankesuunnitelman. Asia etenee kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn.

Espoonlahden päiväkoti 2 uusi 14-ryhmäinen kaksikerroksinen päiväkoti Espoonlahden palvelualueella, osoitteessa Tähystäjäntie 2. Päiväkoti tullaan nimeämään tarkemmin myöhemmin. Hanke toteutetaan suomen- ja ruotsinkielisen varhaiskasvatuksen yhteishankkeena, joka lisää etuja toimintaan ja alentaa kustannuksia. Sekä ruotsin-, että suomenkielisessä päiväkodissa on 7 kotiryhmää ja yhteensä 294 varhaiskasvatuspaikkaa. Henkilökuntalukumäärä on 53. Rakennukseen tuleva ruotsinkielinen päiväkoti korvaa alueen pieniä ja epätarkoituksenmukaisia tiloja.

Hankkeen tavoitteelliseksi hinnaksi on asetettu 11,7 miljoonaa euroa. Päiväkoti on tavoitteena saada käyttöön vuoden 2024 alusta.

Espoonlahden päiväkoti 2:n hankesuunnitelma
***
Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi Aarrekartan päiväkodin hankesuunnitelman. Kohteen osoite on Aarrekartantie 4. Aarrekartan tyyppipäiväkodista rakennetaan 8-ryhmäinen uudisrakennus. Rakenteellinen varhaiskasvatuspaikkojen määrä on 168, jotka ovat kaikki uusia. Päiväkoti vastaa erityisesti Kurttilan palvelutarpeeseen, mutta sinne odotetaan sijoittuvan lapsia myös muualta Kauklahden sekä Saunalahden alueelta.

Suunnittelunohjauksella ja toteutusratkaisujen valinnalla hanke pyritään ohjaamaan kustannuksiltaan valmisteilla olevan investointiohjelman kustannustasoon 6,935 milj. euroa. Tavoitteena on Aarrekartan päiväkodin käyttöönotto syyslukukaudeksi 2023.

Aarrekartan päiväkodin hankesuunnitelma
***
Jaosto kuuli selostukset ajankohtaisista asioista:
Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtaja Maija Lehtinen: Ajankohtaista sisäilma-asioista 16.11.2020 (pdf, 2166 Kt)

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat