Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen tilinpäätöksen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
22.3.2021 klo 11.00

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen vuoden 2020 tilinpäätöksen.

Toimintakertomus ja tilinpäätös 2020 esityslistan liitteenä

Espoonlahden urheilupuiston huoltorakennukselle lisärahaa

Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Espoonlahden urheilupuiston tekojään huoltorakennuksen hankesuunnitelman muuttamisen siten, että hankkeen tavoitekustannus on 1,99 miljoonaa euroa maaliskuussa 2019 päivätyn 1,0 miljoonan euron tavoitekustannuksen sijasta.

Syynä investointibudjetin ylittymiseen ovat rakentamisen korkeasuhdanne sekä markkinariskit esimerkiksi koronaepidemiatilanteen takia. Lisäksi rakennusosapohjainen kustannusarvio oli osunut alakanttiin erityisesti hankevarausten ja esirakentamisen, mutta myös muiden rakennuskustannusten osalta. Kustannusarvion epävarmuuksia ovat lisänneet lisäksi hankkeen jaksottaminen kahteen vaiheeseen siten, että perustukset ja muu rakennus toteutetaan erillisissä urakoissa.

Kyseessä on Espoon kaupungin omistaman urheilupuiston alueelle toteutettava huoltorakennus, joka palvelee erityisesti tekojään ja pesäpallokentän käyttäjiä. Rakennukseen sijoitetaan pukuhuonetilat, varastotilaa sekä toimisto ja kioskitila. Hankkeeseen kuuluu kentän jäädytyksen vaatima jäänhoitokoneiden halli, koneiden vaatima huoltopiha sekä kentän jäädytyslaitteen vaatima tila.

Jaosto ehdottaa kaupunginhallitukselle, että huoltorakennuksen rakentaminen voidaan käynnistää ja hankkeen edellyttämät urakka- ja muut sopimukset voidaan solmia.

Asunto-ohjelman seuranta: ennätyksellisen paljon uusia asuntoja

Tila- ja asuntojaosto merkitsi tiedoksi selostuksen asunto-ohjelman 2018−2021 seurannasta vuodelta 2020. Asunto-ohjelman keskeisinä tavoitteina ja toimenpiteinä on asuntuotannon määrällisen tarpeen arviointi ja toteuttamisedellytysten varmistaminen, monipuolisen asuntotarjonnan ja erilaisten väestöryhmien asumisen edistäminen, asuntoalueiden tasapainoinen kehittäminen sekä asumisen ekologisen kestävyyden huomioonottaminen.

Vuonna 2020 asuntotuotannon aloitusten määrä oli ennätyksellinen 6 159 asuntoa. Myös valmistuneiden asuntojen määrä (4 081 asuntoa) ylitti MAL-sopimuksessa Espoolle asetetun asuntotuotantotavoitteen (3 300 asuntoa). Valmistuneista asunnoista 77 % on kerros- ja luhtitaloissa.

Yksin elävien asunnottomien määrä pieneni edelleen ja oli marraskuun 2020 seurannassa 429. Asunnottomien perheiden ja pariskuntien määrä puolittui edellisvuodesta ja oli 27. Vuoden aikana laadittiin Espoon suunnitelma asunnottomuuden puolittamiseksi.

Selostuksia ajankohtaisista asioista

Jaosto kuuli Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtajan Maija Lehtinen selostukset Karhusaaren rakennusten tilanteesta, myynnin tilannekatsauksesta sekä ajankohtaisista sisäilma-asioista (pdf, 2558 Kt).

***

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat