Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Espoonlahden uimahallin hankesuunnitelman, lisälaajennusosien hinta selvitetään

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.1.2021 klo 11.53

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle, että valtuusto hyväksyy hankesuunnitelman Espoonlahden uimahallin peruskorjauksesta ja laajennuksesta.

Jaoston päättämä laajennus sisältää hankesuunnitelman mukaan 10-rataisen altaan, joka sovitetaan nykyiseen allastilaan ja voidaan toteuttaa teräsaltaana. Nostettavilla pohja- ja väliseinäratkaisuilla taataan altaan monipuoliset käyttömahdollisuudet. Samassa yhteydessä katsomon kapasiteettia lisätään. Nykyiset tilaussaunat korvataan erityisryhmille tarkoitetuilla puku- ja pesutiloilla. Kaikki tilat ovat esteettömiä. Päätetty laajennus tarkoittaa, että peruskorjauksen lisäksi uimahalliin rakennetaan monitoimi- ja kuntoutusallas.

Jaosto päätti myös, että hankesuunnittelun kaupunginhallituksen hyväksymiskäsittelyä varten esitykseen eritellään arviot laajimman laajennusvaihtoehdon eri osien, kuten pelkän hyppyaltaan tai pelkän lasten ulkoaltaan sekä ulkoalueiden rakentamis- ja ylläpitokustannuksista.

Peruskorjauksen ja jaoston päättämän laajennuksen hankesuunnitelman tavoitehinta vastaa 23,99 miljoonan euron summaa, joka on varattu hankkeelle valtuuston hyväksymässä investointiohjelmassa vuosille 2021–2030. Laajimman laajennusvaihtoehdon hinnaksi arvioitiin 35,40 miljoonaa euroa eikä sen toteuttamiseen ole varattu investointiohjelmassa määrärahaa.

Suunnittelun yhteydessä varaudutaan kuitenkin siihen, että laajimmassa laajennusvaihtoehdossa esitetyt lasten ulkoallas ulkoalueineen, vauva-allas, kylmäallas sekä kansainväliset mitat täyttävä hyppyallas hyppytorneineen ja ponnahduslautoineen voidaan toteuttaa erillisenä hankkeena myöhemmin. 

Tavoitteena on, että Espoonlahden uimahallin peruskorjaus ja laajennus alkaa marraskuussa 2022 ja että uudistettu halli otetaan käyttöön lokakuun 2024 ja tammikuun 2025 välillä.

***

Lisäksi jaosto kuuli Tilapalvelut-liikelaitoksen toimitusjohtajan Maija Lehtinen selostuksen: Ajankohtaista sisäilma-asioista (pdf, 1682 Kt)

***

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat