Tila- ja asuntojaosto: Tiistilän koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.12.2019 klo 9.58

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi omalta osaltaan Tiistilän koulun ja päiväkodin uudisrakennuksen hankesuunnitelman. Asia etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen ja valtuuston päätettäväksi.

Hankkeessa toteutetaan tilat yhtenäiskoululle ja kahdeksan lapsiryhmän päiväkodille (nykyisen Meri-Matin päiväkodin toiminta). Koulun oppilasmäärä kasvaa noin 700 oppilaasta 990 oppilaaseen. Koulu laajennetaan alakoulun 1-6 luokkien osalta 3-sarjaiseksi ja yläkoulun osalta 6-sarjaiseksi yhtenäiskouluksi. Päiväkotiin toteutetaan tilat 0-6 -vuotiaille lapsille (168 rakenteellista varhaiskasvatuspaikkaa).

Hankkeessa esitetään nykyisen koulun rakennusten purkamista ja korvaamista uudisrakennuksella. Hankesuunnittelun yhteydessä tutkittiin ja arvioitiin peruskorjaamista ja laajentamista sisältävät vaihtoehdot. Suunnitteluvaiheessa tutkitaan hankkeen toteuttamista puurakenteisena. Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta on antanut lausuntonsa hankesuunnitelmasta 20.11.2019.

Hankkeen tilaohjelman perusteella laskettu kustannusarvio on tällä hetkellä 38 milj. euroa (alv 0 %) ilman purkukuluja. Investointiohjelmassa hankkeelle ohjelmoitu 37,75 milj. euroa vuosille 2019–2023. Hankkeen varsinaisessa suunnittelussa ohjataan hankkeen kustannustaso investointiohjelman mukaiseksi.

Arvioitu rakentamisen aloitusajankohta on kesällä 2021. Arvion mukaan rakennus valmistuisi käyttöönotettavaksi syyslukukaudella 2023.

Tiistilän koulun ja päiväkodin hankesuunnitelma

Jaosto sai tiedoksi selostuksen ajankohtaisista sisäilma-asioista:

Ajankohtaista sisäilma-asioista 9.12.2019 (pdf, 3755 Kt)

Tila- ja asuntojaosto pitää ylimääräisen kokouksen 16.12.2019 klo 9. Kokouksessa käsitellään Pohjois-Tapiolan koulun tilannetta ja etenemissuunnitelmaa.

Muut asiat hyväksyttiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat