Espoonlahden aluekirjaston hankesuunnitelma hyväksyttiin tila- ja asuntojaostossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.8.2019 klo 10.00

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto hyväksyi omalta osaltaan Espoonlahden aluekirjaston hankesuunnitelman. Asia etenee kaupunginhallituksen ja valtuuston käsittelyyn.

Hankesuunnitelman mukaan Espoonlahden aluekirjasto tulee sijoittumaan rakennettavan Kauppakeskus Lippulaivan yhteyteen. Tämä hankesuunnitelma on ensimmäisen vaiheen suunnitelma ja seuraavassa vaiheessa selvitetään mahdollisuus kaupungin muiden palvelujen sijoittamisesta hankkeeseen palvelutorimallilla. Kirjaston sijainti on keskeinen: se asettuu liikekeskuksen kaupallisten palveluiden päälle, kolmanteen kerrokseen. Kirjaston sijoittaminen Lippulaivaan mahdollistaa myöhemmin myös muiden toimintojen tuomisen samaan kokonaisuuteen. Hankkeen toteuttaa Citycon Oy, joka on rakennuksen omistaja. Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos vuokraa tilat kirjaston ja asiointipisteen käyttöön.

Vastaus valtuustokysymykseen Jousenkaaren koulun vanhan koulurakennuksen sekä opettaja-asuntolan purkamisesta palautettiin valmisteluun siten, että vastauksen tietoja tarkennetaan.

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto merkitsi tiedoksi Tilapalvelut-liikelaitoksen heinäkuun 2019 osavuosikatsauksen.

Jaosto sai tiedoksi selostuksen ajankohtaisista sisäilma-asioista:

Ajankohtaista sisäilma-asioista 19.8.2019 (pdf, 3219 Kt)

Muut asiat päätettiin esityksen mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat