Konsernijaosto haluaa palauttaa HSL:n kertalipun eläkeläisalennuksen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.11.2020 klo 11.07

Espoon konsernijaosto päätti esittää, että yhtymäkokous kehottaa HSL:n hallitusta palauttamaan eläkeläisten kertalipun alennuksen pääkaupunkiseudun vanhusneuvostojen kannanoton mukaisesti.

Konsernijaosto esittää yhtymäkokoukselle HSL:n talousarvion 2021 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman 2022 - 2023 hyväksymistä. Taloussuunnitelmaan tulee lisätä tavoitteeksi, että tuottavuuden nousu on vähintään 1,5 % vuosittain.

Lisäksi konsernijaosto toteaa, että Espoon tavoitteena on kattava sisäinen ja Espoon suunnan joukkoliikenteen verkko. HSL:n 2016 hyväksyttyä suunnitteluohjetta tulee tarkastella uudelleen ja tehdä konkreettiset suunnitelmat Espoon osalta, jotta nopeasti kehittyneiden alueiden palvelutasoluokitukset saadaan vastaamaan nykytarpeita ja asiakastyytyväisyyteen päästään vastaamaan erityisesti alueilla, joilla asiakastyytyväisyys on merkittävästi heikentynyt (esimerkiksi Latokaski, Nöykkiö, Tillinmäki).

Länsimetron jatkeen liityntälinjaston suunnittelun lähtökohtana on oltava matka-aikojen nopeuttaminen suunnittelualueella. Matka-ajat ja palvelutaso on säilytettävä vähintään ennallaan koko liityntäliikennealueella, ja parannettava erityisesti siellä missä asiakastyytyväisyys on nyt heikointa. Päätöksenteon tueksi tarvitaan jatkossa matka-aikadataa palvelutason säilymisen tai paranemisen varmistamiseksi.

Muut asiat hyväksyttiin esityksen mukaisesti.

Konsernijaoston esityslista 23.11.2020

Lisätietoja: konsernijaoston puheenjohtaja Maria Guzenina