Elinkeino- ja kilpailukykyjaosto: Finnoon alueelta kaksi tonttia puukerrostalojen toteuttamiseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.11.2020 klo 11.21

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti myydä kaksi tonttia Finnoo-Djupsundsbäckenin asemakaava-alueelta yhtiömuotoiseen puukerrostalorakentamiseen. Ostaja on ryhmittymä, johon kuuluvat Suomen Puukerrostalot Oy, Lindbäcks Group Ab ja Kallioinen Yhtiöt. Kauppahinta on 4,8 miljoonaa euroa. Ostajaehdokkaita oli kolmetoista.

Finnoon Djupsundsbäckenin läntinen alue sijaitsee meren läheisyydessä rajautuen Kaitaan olemassa olevaan asutukseen etelä- ja länsireunasta. Alue sijaitsee Kaitaan keskuksen metroaseman läheisyydessä. Metron arvioidaan liikennöivän vuonna 2023. Alueella on olemassa olevat koulu- ja päiväkotipalvelut. Finnoon aluetta kehitetään valtuuston päätöksen mukaisesti kestävän kehityksen esimerkkialueena.

Tiedote 30.10.2020: Finnoon puukerrostalotontit kiinnostivat
--
Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti varata tontteja Suviniitystä asuntohankkeiden sekä pysäköintilaitoksen suunnittelua ja toteuttamisedellytysten selvittämistä varten. Varausten saajat ovat Työeläkevakuutusyhtiö Elo ja T2H Rakennus Oy.

Tiedote 30.10.2020: Espoon keskuksen Suviniittyyn suunnitteilla lisää asumista
--
Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto myönsi suunnitteluvarauksen Lumo Kodit Oy:lle Soukan metroaseman sisäänkäynnin viereen. Alueella oli aiemmin suunnitteluvaraus Espoon Asunnot Oy:lle, joka suunnitteli 16 kerroksista tornitaloa tälle samalle paikalle. Espoon Asunnot Oy luopui hankkeesta, koska kerrosluku olisi pitänyt pudottaa kahdeksaan kerrokseen ja hankekoko olisi ollut alle 3 000 kerrosneliömetriä. Lumo Kodit Oy haluaa kehittää kohteeseen vapaarahoitteisen autottoman vuokratalon.
--
Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto palautti alueen vuokraamisen Espoon Automuseo ry:lle uudelleen valmisteltavaksi, jotta perusteluissa ja päätöksessä näkyy tarvittavista päätöksistä selkeä kokonaisuus, jonka avulla automuseon toiminta turvataan. Perusteluissa pitää näkyä myös kaupungin kokonaistavoite sekä kulttuuritoimen näkemys.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat