Valtuuston päätöksiä 14.3.2016

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.3.2016 klo 22.43

Valtuusto hyväksyi talouden tasapainotus- ja tuottavuusohjelman hyötytavoitteet ja linjaukset ohjeellisina valmistelun pohjaksi. Tavoitteena on kääntää Espoo-konsernin lainamäärä laskuun vuodesta 2020 alkaen. Ohjelman mukaan kaupungin investoinnit ovat keskimäärin enintään 280 miljoonaa euroa vuodessa seuraavien 10 vuoden aikana.

Valtuusto merkitsi tiedoksi vuoden 2015 tilinpäätöksen ennakkotiedon. Tulos toteutui alkuperäistä talousarviota parempana johtuen kiinteistöveron alarajan korotuksesta ja ennakoitua paremmista rahoitustuotoista. Vuosikate on noin 155 miljoonaa euroa ja tulos noin 30 miljoonaa euroa vuonna 2015.

Valtuusto merkitsi tiedoksi poikkihallinnollisten kehitysohjelmien seurantaraportit.

Valtuusto hyväksyi Tynnyripuiston asemakaavan muutoksen Matinkylässä. Päätöksellä mahdollistetaan koulun, uimahallin, muiden liikuntatilojen ja nuorisotilan, hotellin, liike-, toimisto- ja palvelutilan, asuntojen sekä Matinkylän metroaseman läntisen sisäänkäynnin rakentaminen nykyisen Tynnyripuiston etelä-osaan. Tynnyripuistosta ja Tiistinniitystä kehitetään Matinkylän keskustapuisto. Puistojen kautta järjestetään sujuvat kevyen liikenteen yhteydet alueen läpi.

Esityslista/ennakkopöytäkirja 14.3.2016