Oma Lääkärisi Puolarmetsä muuttaa Ison Omenan palvelutorille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.11.2015 klo 8.47

Espoon kaupunki avaa elokuussa 2016 useita espoolaisten palveluja kokoavan palvelutorin Ison Omenan laajennusosaan. Palvelutorilla kirjasto, nuorisopalvelut, neuvola, terveysasema, mielenterveys- ja päihdepalvelujen vastaanotto- ja ryhmätoimintaa,  yhteispalvelupiste, Kelan palvelupiste sekä HUS:n laboratorio- ja kuvantamispalvelut täydentävät ja tukevat toisiaan. Palvelut ovat helposti espoolaisten saavutettavissa ja aukioloajat ovat tavanomaista pidemmät.

Oma Lääkärisi Puolarmetsä muuttaa Ison Omenan palvelutorille

Elokuussa tapahtuvan muuton myötä terveysaseman nimi muuttuu ja aukioloajat laajenevat. Kun palvelutori elokuussa 2016 avataan, Oma Lääkärisi Iso Omena palvelee arkisin klo 8–18. Terveysaseman asiakkaita ovat pääasiassa Olarin, Kuitinmäen, Puolarmetsän, Friisilän ja Piispanpihan alueen asukkaat. Terveysaseman nykyinen toimipiste Puolarinportti 1:ssä suljetaan kokonaan, sillä Espoon kaupunki luopuu huonokuntoisesta Puolarmetsän kiinteistöstä.

Matinkylän terveysasema ja hammashoitola jatkavat nykyisissä tiloissaan Matinkatu 1:ssä. Matinkylän terveysasemarakennuksen remontti alkaa viimeistään vuonna 2017.

Matinkylän ja Olarin neuvolat yhdistyvät

Matinkylän ja Olarin neuvolat yhdistyvät palvelutorille muuttaessaan. Palvelutorilla neuvolan asiakkailla on mahdollisuus käyttää neuvolapalveluita myös iltaisin ja lauantaisin. Neuvolakäynnin yhteydessä voi hoitaa muitakin asioita, osallistua ryhmätoimintaan ja tavata alueen lapsiperheitä.

Kirjasto siirtyy palvelutorille

Palvelutorille elokuussa siirtyvä Kirjasto Omena muodostaa noin puolet tiloista. Ajatuksena on, että kirjaston monipuoliset toiminnot tukevat myös muita palveluja.

Kirjastolla on ollut jo useita yhteistyöprojekteja eri toimijoiden kanssa, mm.  pop up -kulttuurineuvolat ja sosiaalityöntekijöiden päivystykset sekä influenssarokotukset kirjaston tiloissa. 

Kirjasto tarjoaa myös esiintymislavan tapahtumineen, musiikkistudion ja isomman Pajan käytännön tekemistä varten.

yESBOx

Palvelutorille muuttava Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx palvelee kaikkia 13-29-vuotiaita espoolaisnuoria. yESBOxista nuori ja nuori aikuinen saa tietoa, neuvontaa ja tukea kaikissa elämään liittyvissä tilanteissa ja kysymyksissä.  Neuvonta on maksutonta, luottamuksellista ja tarjolla ilman ajanvarausta.

Kohtaamo

Kohtaamo toimii taiteen, taiteilijoiden, kulttuurin ja asukkaiden kohtaamispaikkana maanantaista perjantaihin klo 13-18. Tavoitteena on kuunnella ja tavata asukkaita ja kehittää yhdessä uudenlaista kulttuuritoimintaa Espooseen. Kohtaamossa tulee toimimaan Espoon kuvataiteilijoiden ylläpitämä taidelainaamo ja tilassa järjestetään vaihtuvia ammattitaiteilijoiden taidenäyttelyitä taidelainaamon teosvalikoimasta. Asiakas saa taidehankintoihin liittyvää henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta Kohtaamossa lauantaisin, jolloin paikalla on Espoon kuvataiteilijoiden taidelainaamon hoitaja.

Palvelutorilla henkilökunta pelaa yhteen

Palvelutori rakentuu kauppakeskus Ison Omenan laajennusosan ylimpään kerrokseen ja sinne pääsee hissillä metroasemalta, bussiterminaalista ja parkkihalleista. Yhteispalvelu ja Kelan asiakaspalvelu sijaitsevat pääsisäänkäynnin luona.

Tavoitteena on, että espoolaiset voivat hoitaa asiansa yhdellä käynnillä vaivattomasti. Henkilökuntaa palvelutorille tulee noin 140. Tilat ovat joustavia ja palvelutilanteeseen sopivia. Asiakkaiden yksityisyys turvataan väliseinin, mutta odotustilat ja neuvontapalvelut ovat yhteisiä. Henkilökunta neuvoo tarvittaessa oikean palvelun luokse.

Kauppakeskuksen laajennusosa otetaan käyttöön kesällä 2016 ja palvelutori avautuu elokuussa. Länsimetron liikenne käynnistyy elokuussa 2016, jolloin Matinkylästä tulee merkittävä joukkoliikenteen keskus. Matinkylä on Länsimetron ensimmäisen vaiheen pääteasema, jossa liikkuu noin 35 000 matkustajaa päivittäin. Uusi liikenneterminaali bussiyhteyksineen parantaa Matinkylän saavutettavuutta myös muualta Espoosta.