Uusi kanava nuorelle suomalaiselle muotoilulle

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.10.2017 klo 14.53

Nuorella suomalaisella muotoilulla on paljon kysyntää Suomessa ja maailmalla, mutta tuotteiden saatavuus on heikolla tolalla. Tehdäkseen asialle jotain, päättivät bisneskumppanit Heidi M. Huovinen ja Elisa Luoto perustaa suomalaisen nuoren muotoilun myymiseen erikoistuneen nettialustan, Young Finnish Design Oy:n. Nettialustan tuotteet ovat kalusteita, valaisimia ja sisustustuotteita, kuten tekstiilejä, lasia ja keramiikkaa. 

”Alusta esittelee nuoria muotoilijoita ja toimii verkkokauppana, jossa myydään heidän suunnittelemiaan tuotteita. Tavoitteenamme on edistää nuorta suomalaista muotoilua kansainvälisesti. Halusimme löytää tavan, joka helpottaisi nuorta muotoilijaa valmistamaan ja myymään tuotteitaan. Idea pohjautuu meidän kahden perustajajäsenen tekemään yhteistyöhön aiemmin perustamamme HE Design Helsinki -brändin alla. Olemme koulutukseltamme kalustemuotoilijoita ja sisustusarkkitehteja Aalto-yliopistosta”, Luoto kertoo. 

”Tavoitteenamme on olla nuoren suomalaisen muotoilun kaiken kattava kanava kansainvälisesti.” 

Lisää löylyä Kiukaasta 

YFD:n tiimi haki mukaan Otaniemen Startup Saunalla toimivaan Kiuas Incubator -ohjelmaan, missä he ovat olleet heinäkuusta 2017 lähtien. 

”Haimme mukaan Kiuas Incubatoriin, jotta saisimme tarvitsemaamme tukea nuoren startup-yrityksemme kehittämiseen. Olemme jo lyhyessä ajassa saavuttaneet alussa asetetut tavoitteemme. Kiuas Incubator tarjoaa startup-yhteisön ja mentorointia, ja on väylä yhteistyöverkostojen luomisessa muotoilun ja yritystoiminnan välillä”, Luoto kiittelee. 

Young Finnish Design oli esillä Aaltoes:n järjestämässä FallUp-tapahtumassa Finlandia-talolla 10.10.2017. Tapahtumassa oli 2000 opiskelijaa inspiroitumassa yrittäjyydestä. Myöhemmin syksyllä tiimi osallistuu myös kasvuyritystapahtuma Slushiin. 

---

Espoo on elämysten ja innovaatioiden puutarha – Espoo Innovation Garden. Rakennamme kasvualustaa uusien työpaikkojen synnylle ja hyvän elinympäristön vahvistumiselle yritysten, yhteisöjen ja asukkaiden yhteistyönä. Kaupunki itse toimii yhtenä puutarhurina muiden joukossa – saattaen tekijöitä yhteen ja luoden mahdollisuuksia kasvuun ja innovointiin.