Tuhat uutta työpaikkaa Espooseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.6.2016 klo 13.13

Espoon uudistuvat kauppakeskukset tarjoavat lähivuosien aikana merkittävän määrän uusia työpaikkoja. Isoon Omenaan ja Lippulaivaan tulevat uudet liikkeet ja palvelut työllistävät arviolta noin tuhat henkilöä, kun kauppakeskusten laajennusosiot ovat valmiit ja kaikki liikkeet toiminnassa.

”Isoon Omenaan on tulossa noin 600 uutta työpaikkaa. Lippulaivassa uusien työpaikkojen määrä on 400”, kertoo Cityconin kaupallinen johtaja Sanna Yliniemi.

”Kaikkiaan nämä kauppakeskukset työllistävät noin 4000 henkilöä.”

Ison Omenan laajennus avataan kahdessa vaiheessa, elokuussa 2016 ja keväällä 2017. Nykyistä kaksi kertaa suurempi Lippulaiva on tavoitteena avata keväällä 2020.

Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola tervehtii ilolla kasvavia työpaikkalukuja.

”Laajentuvien kauppakeskusten uudet liikkeet ja monipuolistuvat palvelut tuovat kaivattua piristystä taloudelliseen tilanteeseen. Uusia työpaikkoja tarvitaan,” hän toteaa.

Antola uskoo, että modernit ja monipuoliset kauppakeskukset lisäävät Espoon vetovoimaa ja houkuttelevat asiakkaita paitsi koko pääkaupunkiseudulta, myös muualta Suomesta.

”Kauppakeskusten saavutettavuus paranee, kun länsimetro aloittaa liikennöinnin. Matinkylän metroasemalla sijaitseva Iso Omena on metromatkan päässä Helsingistä. Samoin Espoonlahdessa sijaitseva Lippulaiva sen jälkeen, kun länsimetron jatko-osa valmistuu.”

Espoon työpaikoista yli viidennes on kauppa- ja ravitsemisalalla.