Slovakia avasi innovaatiokeskuksen Espooseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.10.2015 klo 12.27

Slovakia on avannut innovaatiokeskuksen Espooseen. Slovakian presidentti Andrej Kiska ja ulkomaankauppaministeri Lenita Toivakka avasivat Otaniemessä Innopoli 2:ssa sijaitsevan keskuksen torstaina 22.10.2015.

Innovaatiokeskuksen tehtävänä on tukea Suomen ja Slovakian innovaatio-, teknologia- ja startup-yhteistyötä. Se palvelee Suomessa toimivia slovakialaisia startup-yrityksiä, tutkimusorganisaatioita, yliopistoja, teollisuutta ja riskisijoitusrahastoja.

Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola toivottaa Slovakian innovaatiokeskuksen tervetulleeksi Espoo Innovation Gardeniin.

”Olemme innoissamme siitä, että pääsemme yhteistyöhön slovakialaisten innovaatiotoimijoiden kanssa. Espoo Innovation Garden tarjoaa Pohjois-Euroopan laajimman innovaatio-, tutkimus- ja kehittämisverkoston slovakialaisten käyttöön ja erinomaisen maaperän juurruttaa uutta kasvua Suomeen”, Antola toteaa.

”Kuten yrittäjätaustainen presidentti Andrej Kiska puheessaan totesi, Slovakia valitsi innovaatiokeskukselleen Pohjois-Euroopan parhaimman paikan.”

Kansainvälisesti vetovoimainen Espoo Innovation Garden on kasvava ja kehittyvä, monimuotoinen ekosysteemi, jonka sydän sykkii Otaniemen, Keilaniemen ja Tapiolan alueella. Siellä kukoistavat kansainväliset yritykset, maineikas tiede- ja tutkimusyhteisö, maailman kuumin Startup Sauna sekä monipuolinen kulttuuri- ja urheilutoiminta. Alueelta ovat kummunneet monet menestystarinat, kuten Slush, Supercell ja Rovio.

”Espoo Innovation Garden ja sen elinvoimainen yhteisö kutsuvat myös muut kansainväliset toimijat mukaan rakentamaan Euroopan parasta innovaatioympäristöä.”

Ministeri Toivakan puhe innovaatiokeskuksen avajaistilaisuudessa

Tekniikka&Talous 22.10.2015: Slovakia perusti innovaatiokeskuksen Otaniemeen