NASA etsi Suomesta kekseliäimpiä sovelluksia kestävän kehityksen edistämiseen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.9.2017 klo 13.05

NASA Europa Challenge -kilpailun tavoitteena oli löytää uusia, kekseliäitä sovelluksia, jotka edistävät kestävää kehitystä ja hyödyntävät avointa satelliittidataa sekä NASAn World Wind -ohjelmointialustaa.

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestettävä NASA Europa Challenge -sovelluskilpailun tuomaristo valitsi finaaliin yksitoista joukkuetta, joiden sovellukset tehostavat muun muassa siitepölyseurantaa, helpottavat maastopalojen ennustamista ja auttavat parhaiden marjapaikkojen löytämisessä.

Ilmastonmuutoksen vaikutusten ja säätiedon visualisoijat voittoon

Tuomaristo jakoi pääpalkinnon yhdysvaltalaistiimin kehittämän AgroSpheren ja jordanialaistiimin luoman World Weatherin kesken.

NASA Europa Challenge tähtäsi tänä vuonna elinolojen kehittämiseen metropolialueilla. Suomen valinta kisapaikaksi oli luonteva: avaruusbuumi on synnyttänyt maahamme jo lukuisia alan startup-yrityksiä, ja Euroopan avaruusjärjestö ESA on valinnut Suomen uudeksi avaruuskiihdyttämönsä kotipaikaksi.

”Avaruuskiihdyttämön tulo Espooseen vahvistaa pääkaupunkiseudun innovaatioekosysteemiä. Tämä on pääkaupunkiseudulle ja koko Suomelle ainutlaatuinen mahdollisuus rakentaa tulevaisuuden avaruusklusteria yhdessä”, iloitsee Espoon kaupungin elinkeinojohtaja Tuula Antola.

Nasa Europa Challenge -kilpailun saapuminen Espooseen osoittaa, että myös kansainväliset toimijat ovat huomanneet kasvavan alueen avaruusklusterin iskukyvyn ja potentiaalin. NASAn haastekilpailun ja ESAn avaruuskiihdyttämön myötä Aalto-yliopistossa tehty tutkimus- ja kehitystyö on realisoitumassa liiketoiminnaksi.

Kilpailun voittaja julkistettiin 31. elokuuta Espoossa Nokian Executive Learning Centerissä järjestettävässä tilaisuudessa.