Kahdeksan tarinaa espoolaisesta asukasaktiivityöstä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.3.2019 Ympäristömuotoilun tiimi

Vuoden aikana Espoon ympäristömuotoilun tiimi on työskennellyt lukuisten asukasaktiivien kanssa ympäri Espoota. Mukaan mahtuu sekä pienempiä, muutamien kuukausien mittaisia ja vain vähän tukea vaatineita hankkeita, että koko vuoden kestäneitä, useamman kymmenen tuhannen euron arvoisia yhteisponnistuksia. Kokeilun myötä on selvää, että tällaiselle palvelulle on asukkaiden keskuudessa kysyntää.

– Minusta asukasaktiivit ovat kaupunkiemme todellisia supersankareita! Nämä usein yhteisen hyvän eteen työskentelevät asukkaat saavat harvoin ansaitsemaansa kiitosta. Niinpä saimme idean tästä juttusarjasta, jossa asukkaat pääsevät itse kertomaan tekemisistään, Espoon kaupungin osallisuusmuotoilija Niko Riepponen kertoo.

Huhtikuun aikana Espoon kaupungin viestintäkanavissa esitellään kahdeksan asukasaktiivia, joiden kanssa tiimi on vuoden aikana tehnyt yhteistyötä. Viidellä eri alueella vaikuttavia aktiiveja on haastateltu alkukevään aikana ja haastatteluvideot muodostavat henkilökuvien sarjan, jossa kuullaan kokemuksia ja näkemyksiä asukasaktiivityöstä, osallisuudesta ja kaupungin kanssa toimimisesta.

Sarjassa esiteltävät asukasaktiivit ovat Hilkka Karimo ja Jani Helenius Pohjois-Espoosta, Marjaana Siivola Karhusuolta, Karoliina Vilander ja Annukka Mikkola Kauklahdesta, Heikki Lenkkeri Olarista, sekä Arja Salmi ja Esko Uotila Leppävaarasta.

Henkilökuvissa käsiteltyjä teemoja ovat muun muassa maaseutualueiden ja luontoarvojen parempi huomioiminen kaupungin päätöksenteossa, yksittäisen asukkaan mahdollisuudet vaikuttaa koko asuinalueen hyvinvointiin, asukkaiden yhteisten kohtaamispaikkojen merkitys yhteisöllisyyden kehittymiselle, Espoon osallisuustyön puutteelliset resurssit, sekä tehokkaammat vuorovaikutuskanavat asukkaiden ja kaupunkiorganisaation välille.

Seuraa sarjaa tässä blogissa sekä Espoon kaupungin sometileillä!

Lue myös: Sosiaalisesti kestäviä kaupunkeja ei ole ilman asukkaiden osallisuutta ja demokratiaa