Espoo kutsui uskonnolliset yhteisöt yhteiselle aterialle

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.6.2019 klo 15.37

Espoon kaupunkia kehitetään ja rakennetaan yhdessä. Tästä syystä Espoon kaupunki kutsui muslimiyhteisön edustajia yhteiselle aterialle. Mukaan tapaamiseen kutsuttiin myös Espoon hiippakunnan edustajia piispa Kaisamari Hintikan johdolla.

”Espoon tavoitteena on, että kaikki voivat olla aktiivisesti mukana kaupungin kehittämisessä. Kohtaamiset arjessa vahvistavat yhteisöllisyyttä ja vuoropuhelua kaupungin ja uskonnollisten yhteisöjen kesken”, toteaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.
”Ennusteiden mukaan kolmasosa espoolaisista on vieraskielisiä vuonna 2035. Meidän on erittäin tärkeää olla vuoropuhelussa erilaisten espoolaisten yhteisöjen kanssa.”

Uskontokuntien edustajat yhteiskuvassa

Espoo kutsui muslimiyhteisön edustajia yhteiselle aterialle muslimien paaston päättymisen kunniaksi. Muslimeille illat paaston päättymisen kunniaksi nautitun iftar-aterian jälkeen ovat yhteistä juhlaa, jota vietetään ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Paasto päättyy ja iftar-ateria nautitaan yleensä auringon laskun jälkeen, mutta Suomessa ajankohta osuu vuoden valoisimpaan aikaan ja arjen haasteet hankaloittavat iftar-aterian nauttimista. Tänään Espoossa paaston päättymisen kunniaksi nautittu yhteinen ateria ei ole varsinainen iftar, mutta aterian teemana oli samaan tapaan yhteisöllisyys. Tavoitteena oli vaihtaa ajatuksia ja verkostoitua.

Keskustelujen pohjalta käynnistynyttä yhteistyötä on tarkoitus jatkaa esimerkiksi nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn tai asuinalueiden kehittämiseen liittyen. Myös yhteisestä paaston päättymistä juhlistavasta ateriasta tehdään vuotuinen perinne.

Lisätiedot

erityisasiantuntija Said Aden, p. 043 825 1950, said.aden@espoo.fi