Näin Ison Omenan palvelutori palvelee korona-aikana

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä
27.11.2020 klo 16.10

Päivitetty 12.5.2021

Ison Omenan palvelutori rajoittaa palvelujaan toistaiseksi* koronavirusepidemian vuoksi. Tarkista tästä uutisesta, kuinka eri palvelut ovat saatavissa – päivitämme tietoja sitä mukaan, kun tilanne muuttuu. 

Paikan päälle Palvelutorille saat tulla vain, kun sinulla ei ole pieniäkään koronaan viittaavia flunssa- tai vatsaoireita. Silloinkin suosittelemme, että hoidat asiasi mahdollisimman ripeästi. Käytä aina maskia tai visiiriä. 

Aukioloaika ennallaan, oleskelua rajoitetaan 

Ison Omenan palvelutorin tilat ovat avoinna normaalisti: ma–pe 7–21, la 8–18 ja su 11–18.

Tiloihin pääsee vain, jos on menossa asioimaan avoinna olevaan yksikköön (terveysasema, mielenterveys- ja päihdepalvelut, neuvola, laboratorio ja röntgen, Kela, asiointipiste).

Ison Omenan kirjasto suljetaan lukuun ottamatta kirjojen palautusta ja lainausta itsepalveluna ja asiakastietokoneiden käyttöä välttämättömiin asioihin. Oleskelu Ison Omenan kirjaston tiloissa on sallittu vain sen verran kuin se on tarpeellista asioitaessa muissa avoinna olevissa palveluissa. Esimerkiksi kirjoja tai lehtiä ei siis saa jäädä lukemaan. Myös Ison Omenan kirjaston harrastustilat eli Paja, musiikkistudio, soittohuone ja nuortentila Vox sekä kaikki Palvelutorin kokoustilat ovat toistaiseksi pois käytöstä.

Kokoustilat ovat toistaiseksi pois käytöstä eikä yleisötapahtumia järjestetä. 

Näin palvelevat eri yksiköt: Ison Omenan palvelutori 

 • Terveysasema palvelee normaalien aukioloaikojensa mukaan.
 • Laboratorio (HUSLAB) palvelee normaalien aukioloaikojensa mukaan.
 • Röntgen (HUS-Kuvantaminen) palvelee normaalien aukioloaikojensa mukaan.
 • Neuvola palvelee normaalien aukioloaikojensa mukaan.
 • Mielenterveys- ja päihdepalvelut normaalien aukioloaikojensa mukaan. Saat apua myös puhelimitse 09 816 31300 ma–pe klo 8–16.
 • Asiointipiste palvelee normaalien aukioloaikojensa mukaan, mutta ensisijaisesti välttämättömissä viranomaisasioissa. Myös lyhytkestoista digitukea on tarjolla paikan päällä välttämättömän viranomaisasioinnin hoitamiseen. Digitukea paikan päällä annetaan vain asiakkaille, jotka käyttävät maskia tai visiiriä. Lisäksi digitukea on saatavilla etänä puhelimen, chatin ja videochatin välityksellä. Lue lisää asiointipisteiden uutisesta.
 • Kela suosittelee asiointia verkossa ja puhelimessa. Puhelimessa saat samanlaista henkilökohtaista neuvontaa ja voit hoitaa samoja asioita kuin palvelupisteessä. Puhelimitse voit myös varata ajan. Kela palvelee paikan päällä normaalien palveluaikojensa mukaan. Asiakaspäätteillä saa asioida omatoimisesti Kela-asioissa – ohjausta ei anneta.
 • Kirjasto palvelee normaalien aukioloaikojensa mukaan. Omatoimiaika poistuu käytöstä, eli kirjaston henkilökunta on paikalla koko aukioloajan. Kirjastossa saa asioida pikaisesti: noutaa varauksia sekä lainata ja palauttaa automaatilla. Välttämättömiä asioita voi hoitaa asiakastietokoneella. Asiakkaiden täytyy käyttää maskia. Kokoelmatiloihin asiakkaat eivät pääse – aineistoa voi noutaa varaushyllystä sekä lainata rajatusta valikoimasta automaattien luona.
 • Työllisyys Espoon neuvontapiste palvelee etänä. Palvelua saa ma–to klo 10–15 .
 • Ohjaamotalon starttipiste siirtyy etäpalveluksi. Starttipisteen toiminta jatkuu ensisijaisesti puhelinpalveluna numerossa 040 126 7513 ja Discordissa ma, ke ja pe klo 12–16 ja ti sekä to klo 10–16.
 • Espoon Asunnot palvelee normaaliin tapaan puhelimitse (09 3544 5000 ma–pe klo 9–15) ja sähköpostitse (asiakaspalvelu@espoonasunnot.fi). Asiakaspalvelupiste Ison Omenan palvelutorilla palvelee vain vuokrasopimuksen allekirjoittajia ajanvarauksella.
 • Maahanmuuttajien neuvontapiste palvelee koronarajoitusten aikana vain puhelimitse numerossa 040 636 8097 (ma–to klo 10–16 ja pe klo 9–12).

Palvelutorin toiminta pyritään palauttamaan normaaliksi heti, kun koronatilanne ja viranomaisten suositukset sen sallivat.

Kootut ohjeet korona-aikana: www.espoo.fi/koronavirus 

*Päivitetty 12.5.2021: Poikkeukset Espoon palvelutorien palveluissa toistaiseksi jatkuvat pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä.