Kalajärven palvelutori aloitti ja kutsuu asukkaat kahville

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.1.2020 klo 13.03

Kalajärven palvelutori aloitti toimintansa virallisesti 2.1.2020. Äkkiseltään vanha kävijä ei välttämättä huomaa, mikä muuttui. Taustalla on tehty paljon valmistelutyötä, ja pian palvelutorilaisuus alkaa näkyä niin palvelukulttuurissa kuin opasteissa. Vuoden ensimmäinen kaikille avoin asukastapaaminen järjestetään 22.1.2020.

Espoon kaupunki teki elokuussa päätöksen kaksivuotisesta palvelutorikokeilusta Kalajärvellä. Syksy omistettiin henkilökunnan koulutuksille ja työpajoille.

”Olemme pohtineet ja keskustelleet, mikä palvelutori oikein on, mitä yhteinen asiakas tarkoittaa ja miten asiakas tulee saamaan yhä sujuvammin palveluja saman katon alta. Innostusta on ilmassa!” kertoo palvelukoordinaattori Päivi Peltomaa.

Palvelutori on ennen kaikkea yhteistä tekemistä, mikä tarkoittaa muutosta lähinnä palvelukulttuurissa ja -tavassa. Se, mitä halutaan muuttaa ja toteuttaa, tehdään yhdessä.

”Haluamme kuulla myös asukkaita Palvelutorin kehittämisessä. Kutsummekin kaikki asiasta kiinnostuneet kahville keskiviikkona 22.1. kello 17.30–19 Palvelutorille, Kalajärvi-saliin. Silloin keskustelemme muun muassa opasteiden uusimisesta ja löydettävyydestä. Paikalla on lisäkseni asiointijohtaja Kirsi Remes. Tulkaa juttelemaan – tehdään yhdessä Kalajärven palvelutorista kiva”, Peltomaa kannustaa.

Tilat tulossa pian varattaviksi

Kalajärven palvelutorilla on neljä kuntalaisten käyttöön tarkoitettua tilaa: työhuone Katiska ja kokoustila Apaja, opetustila Ahti sekä juhla- ja luentosaliksi sopiva Kalajärvi-sali.

Palvelutorimuutoksen kunniaksi tilat ovat saaneet paitsi uudet, asiakkaiden ideoimat nimet, myös maalia seiniin ja uusia kalusteita. Kunhan kalustaminen on saatu valmiiksi, tilat syötetään Varaamo-palveluun, josta kuka vain voi niitä varata.

”Työhuone Katiska soveltuu esimerkiksi itsenäiseen opiskeluun. Kokoustila Apaja puolestaan kokousten tai vaikkapa lautapelaamisen paikaksi”, Peltomaa kertoo.

Tilat ovat käytössä pääasiassa Palvelutorin aukiolojen puitteissa: maanantaista perjantaihin kello 8–20. Erityisvarauksista esimerkiksi viikonloppuisin voit kysyä sähköpostitse: kalajarvi.palvelutori@espoo.fi.

Palvelutori ei itse juurikaan järjestä tapahtumia, vaan tarjoaa ilmaisia tiloja tapahtumajärjestäjille sekä tukea tapahtumaviestintään ja näkyvyyttä Espoon palvelutorit -nimellä kulkevissa kanavissa netissä, Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.

Lisätietoja

palvelukoordinaattori Päivi Peltomaa
puh. 043 825 9328, paivi.peltomaa@espoo.fi