Ison Omenan palvelutori avaa palvelujaan turvaohjeita noudattaen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.5.2020 klo 16.10

Ison Omenan palvelutorin palvelut avautuvat hiljalleen kesäkuun alusta alkaen. Kokoustilat – viisi ryhmä- ja kokoustilaa – tulevat varattaviksi Varaamo-palvelun kautta 1.6.2020 alkaen. Esiintymislava Stage pysyy suljettuna heinäkuun loppuun saakka.

Palvelutorilla noudatetaan kaikessa toiminnassa turvavälejä ja hygieniaohjeita. Koska Ison Omenan palvelutori on 6 500 neliömetrin laaja, enimmäkseen avoin tila, ei sisään pääsevien asiakkaiden määrää ole tarpeen rajoittaa ainakaan jatkuvasti. Järjestyksenvalvojat ja muu Palvelutorin henkilökunta valvovat kuitenkin, että tilassa riittää väljyyttä ja turvavälit toteutuvat.

”Jos johonkin kohtaa uhkaa syntyä tungosta eikä turvavälejä enää saada ylläpidettyä, henkilökunnalla on oikeus rajoittaa asiakasmäärää. Asiakkaita myös muistutetaan turvaväleistä ja hygieniaohjeista niin viestintämateriaalein kuin tarvittaessa henkilökohtaisesti puhuttaen”, kertoo asiointijohtaja Kirsi Remes.

Tarpeetonta oleskelua vältettävä etenkin terveyspalvelujen lähellä

Palvelutorille saa tulla asioimaan vain, jos ei pode minkäänlaisia flunssa- tai vatsaoireita.

Koska Palvelutorin terveyspalveluissa asioi riskiryhmiin kuuluvia, Espoon kaupunki suosittelee kaikkia välttämään tarpeetonta oleskelua erityisesti terveyspalvelujen tiloissa, eli terveysaseman, neuvolan, laboratorion ja röntgenin alueilla.

Kirjaston Paja pysyy toistaiseksi suljettuna ja hiljaisen tilan tuoleja on harvennettu. Musiikkistudioita saa käyttää, jos on saanut opastuksen aiemmin.

Kirjaston ja asiointipisteen asiakastietokoneet, -tulostimet ja -kopiokoneet on varattu asiointikäyttöön eli viranomaisasioiden hoitamiseen. Turvavälien toteutuminen varmistetaan myös koneilla työskenneltäessä: lähekkäin olevista koneista osa pidetään kiinni. Asiakaskoneilla kehotetaan ripeään asiointiin ja koneiden käyttöaikaa on rajoitettu.

Pienet kokoontumiset mahdollisia – järjestäjän valvottava rajoituksia

Kesä−heinäkuussa Ison Omenan palvelutorilla voi järjestää pienimuotoisia kokoontumisia enintään 50 henkilölle. Koska Stagella ei kuitenkaan järjestetä tapahtumia, kunkin järjestäjän on mitoitettava kokoontumiset varatun tilan koon mukaan, noudatettava turvavälejä ja huolehdittava hygieniasta.

Ison Omenan palvelutorilla kokoontumisia järjestävät vastaavat siitä, että ne suunnitellaan poikkeusajan rajoitusten ehdoilla. Järjestäjän täytyy myös viestiä rajoituksista osallistujille jo ennen

tapahtumaa. Järjestäjän vastuulla on niin ikään informoida rajoituksista myös tapahtuman aikana ja valvoa niiden noudattamista.

”Palvelutorin järjestyksenvalvojat ovat kiinni normaalissa arkityössään, eli kokoontumisia järjestävät eivät voi laskea poikkeusajan turvallisuutta vain heidän varaansa. Autamme toki tarvittaessa, mutta päävastuu on aina sillä taholla, joka kokoontumisen järjestää”, muistuttaa Remes.

Lisätietoja