Espoo haastaa asukkaansa: Ilahduta ikäihmistä joulukortilla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.11.2020 klo 15.41

Espoon kaupunki haastaa espoolaiset sekä päiväkodit, koulut ja toisen asteen oppilaitokset mukaan korttitalkoisiin. Tavoitteena on koota vähintään 4 000 korttia, yksi jokaista Espoon kaupungin kotihoidon asiakasta ja hoivakotien asukasta ilahduttamaan. Lisäksi EJY ry kerää kortteja jaettaviksi muille espoolaisille vanhuksille.

Espoon haaste on osa valtakunnallista, Siskot ja Simot -yhteisön Joulupostia ikäihmisille -kampanjaa, jonka tavoitteena on varmistaa, että mahdollisimman moni ikäihminen saisi tänä vuonna lämpimät joulun toivotukset.

Espoon kaupungin vanhusten palvelut jakaa kortit kotihoidon asiakkaille ja hoivakotien asukkaille ja EJY ry vapaaehtoisen keikka-avun asiakkaina oleville ikäihmisille ennen joulua.

Lähetä kortti postissa tai pudota asiointipisteen laatikkoon

Kortteja kerätään kampanja-ajan 16.11.–11.12.2020 Espoon kaupungin asiointipisteissä: Espoon keskuksessa, Kalajärvellä ja Matinkylässä.

  • Koronatilanteen takia suosittelemme, että lähetät kortin johonkin asiointipisteistämme postitse: postiosoitteet löytyvät kaupungin verkkosivuilta.
  • Voit myös käydä pudottamassa korttisi asiointipisteen laatikkoon, mutta teethän sen pikaisesti. Muista käyttää maskia ja huolehtia käsihygieniasta.

Huomaathan, että Espoonlahden, Leppävaaran ja Tapiolan asiointipisteet ovat suljettuna 30.11.2020–6.1.2021 – lisätietoja uutisesta.

Lisäksi kortteja voi toimittaa EJY:n kansalaistoiminnan keskukseen.

Askartele itse tai kirjoita tervehdyksesi valmiiseen korttiin

Voit osallistua korttitalkoisiin näin:

  • Kirjoita joulukortti (tee itse tai täytä valmis).
  • Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset tai muu ilahduttava viesti suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Voit halutessasi kirjoittaa jouluterveisten sijasta esimerkiksi hyvän vuodenvaihteen toivotukset.
  • Kirjoita saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja ”Siskot ja Simot” (esimerkiksi: ”Hyvää joulua! Toivottaa Siskot ja Simot ja minä”).
  • Vie tai postita kortti Espoon asiointipisteeseen tai EJY:n kansalaistoiminnan keskukseen (linkit yhteystietosivuille yllä). Ethän sulje korttia kirjekuoreen paitsi silloin, jos lähetät sen postin välityksellä. Korttien on oltava perillä viimeistään perjantaina 11.12.2020.