Matinkylän ja Leppävaaran asiointipisteet avataan 1.6.

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.5.2020 klo 12.08

Espoon kaupunki avaa Matinkylän ja Leppävaaran asiointipisteet 1.6.2020. Sen sijaan Espoonlahden asiointipiste pysyy kiinni toistaiseksi.

Asiointipisteissä noudatetaan tarkasti turvavälejä ja hygieniaohjeita. Työntekijöille on hankittu kasvokkaispalveluun pisarasuojat lisäämään sekä henkilöstön että asiakkaiden turvallisuutta. Asiakkaita kehotetaan asioimaan ripeästi.

”Minkäänlaisia flunssa- tai vatsaoireita potevana asiointipisteisiin ei saa tulla. Tuolloin kannattaa muistaa, että moni asia hoituu puhelimitse tai chatissä. Yleisneuvonnan puhelinnumero ja chat-palvelu löytyvät osoitteesta www.espoo.fi/asiointi”, muistuttaa asiointipalvelupäällikkö Anna-Maija Aalto.

Asiakastietokoneet, -tulostimet ja -kopiokoneet on varattu ensisijaisesti asiointikäyttöön eli viranomaisasioiden hoitamiseen. Turvavälien toteutuminen varmistetaan myös koneilla työskenneltäessä: lähekkäin olevista koneista osa pidetään kiinni ja opastusta tarjotaan mahdollisuuksien mukaan etäältä. Koneiden käyttöaikaa rajoitetaan, turvaväleistä muistutetaan opastein ja koneiden viereen varataan puhdistustarvikkeita.

Portaittaisella avaamisella varmistetaan henkilöstön riittävyys

Espoo sulki Leppävaaran, Espoonlahden ja Matinkylän asiointipisteet maalis–huhtikuussa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Espoonlahden asiointipiste pidetään kiinni toistaiseksi. Portaittaisella palaamisella normaaliin Espoon kaupunki haluaa välttää tilanteen, että asiointipisteitä jouduttaisiin sulkemaan pian uudestaan.

”Pyrimme näin varmistamaan henkilöstön riittävyyden. Asiointipisteiden henkilöstö on nyt osittain muissa, koronavirusepidemian mukanaan tuomissa tehtävissä, kuten opastamassa yksinyrittäjiä tuen hakemisessa”, kertoo asiointijohtaja Kirsi Remes.

Lisätietoja