Yhteisöllisyyttä arjessa ja juhlassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.8.2018 Jukka Mäkelä

Espoo täyttää tänä viikonloppuna 560 vuotta. On hienoa, että Espoo-päivää juhlitaan yhteisöllisellä tavalla, missä espoolaiset toimijat järjestävät satoja tapahtumia espoolaisille, ja miksei muillekin seudun asukkaille. Paras tapa kiittää järjestäjiä on osallistua tapahtumiin, ja nauttia Espoo-päivästä!

Kaupungin vastaanotto pidetään perinteitä kunnioittaen Espoon kartanolla Kuninkaantiellä. On hieno juhlistaa Espoon syntymäpäiviä Kauklahdessa, kun Kauklahti nimettiin juuri vuoden suomalaiseksi kyläksi.

Otaniemessä, Aalto-yliopiston kampusalueella, raiteiden äärellä, juhlitaan ensi viikolla Väreen avajaisia, ja sitä, että Otaniemeen saapuu 3500 luovien alojen osaajaa, opiskelijaa, professoria ja tutkijaa. Espoosta tulee kerralla suurin luovien alojen keskittymä ainakin Pohjoismaissa.

560 vuotta, pitkä matka Kuninkaantieltä kaupunkikeskuksiin, raiteiden äärelle. Espoo-tarina on kasvutarina, ja viimeisen 60 vuoden aikana Espoon väkiluku on kymmenkertaistunut. Kasvu ja kaupungistuminen jatkuvat. Kasvutarinassa ongelmat pitää ratkaista ja asukkaiden arki saada sujumaan. Espoossa on ollut yhteisö, jolla on ollut tapana ratkaista kasvun tuomia haasteita yhdessä asukkaiden kanssa. Niin se on tänäänkin, ja niin se on, vaikka metroliikenteen ja liityntäliikenteen kanssa.

Yhteisöllisyys on tuonut Espoolle paljon mainetta ja kunniaa. Espoo ja Aalto-yliopisto valittiin kesällä huippusarjaan yhdessä Iso-Britannian Cambridgen, Yhdysvaltojen Palo Alton, Saksan Heidelbergin ja Intian Noidan kanssa toteuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita edelläkävijäyhteisönä. Valinta on jatkoa kesäkuussa Lontoossa voittamallemme ”The Most Intelligent Community of the Year 2018” -palkinnolle. Espoo on myös tutkitusti Euroopan kestävin kaupunki 2016 – 2017.

Tunnustusten mukaan Espoo luo edelläkävijänä paikallisella yhteistyöllä älykkäitä, ihmislähtöisiä ja skaalattavia kestävän tulevaisuuden ratkaisuja. Espoon voimavarana ovat espoolaiset ihmiset, yhteisöt ja yritykset. Aktiivinen yhteistyö eri toimijoiden kanssa tuo pitkällä aikavälillä runsaasti hyötyä kaupunkilaisten ja koko yhteisön arkeen.
Espoo-päivänä on monta syytä juhlia yhdessä. Tervetuloa mukaan!

espoopaiva.fi