Vastuullisesti eteenpäin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.9.2020 Jukka Mäkelä, kaupunginjohtaja

Espoo-päivää vietetään jälleen 28.–29. elokuuta. Ohjelman valmistelu on koronan vuoksi ollut poikkeuksellista, mutta kiitos luovuutensa peliin laittaneiden organisaatioiden, yhteisöjen ja kaupunkilaisten, saamme nauttia yli sadasta turvallisesta tapahtumasta. Pääosa on virtuaalisia etäohjelmia, omatoimisia tutustumisia kohteisiin tai pieniä lähitapahtumia ulkosalla. Se on edellyttänyt espoolaisilta innovatiivisuutta. Ei ihme, että Espoo selvisi elokuussa Euroopan Unionin Innovaatiopääkaupunkikilpailun finaaliin. 

Espoo-päivää on kaupungin koordinoimana vietetty vuodesta 2008 lähtien. Juhla kuvastaa kaupunkiamme ja sen asukkaita. Espoo on iso, monikeskuksinen kaupunki, jonka eri asuinalueille on vahva oma identiteettinsä. Kaupunki ei ole koskaan valmis. Yksi esimerkki on pääjutussa esiteltävä Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavaehdotus, joka tulee nähtäville ja kommentoitavaksi syksyllä. Se kattaa yli puolet Espoon maapinta-alasta. 

Kaupunki on yhtä kuin sen asukkaat. Juuri Espoo-päivän alla olemme käynnistäneet Espoo-tarinan eli kaupungin strategian valmistelun tulevalle valtuustokaudelle. Keräämme kuntalaisten näkemyksiä ja toiveita Espoon tulevaisuudesta Mun Espoo -kyselyllä. Kiitos jo etukäteen osallistumisestasi! 

Teksti julkaistu alun perin Espoo-lehden 3/2020 pääkirjoituksena.