Tapiolan urheilupuistolla edessään loistava tulevaisuus

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.3.2016 Jukka Mäkelä

Tapiolan urheilupuistoa pitää suunnitella kokonaisuutena pitkälle tulevaisuuteen. Metro ja urheilupuiston metroasema mahdollistavat Tapiolan urheilupuiston kehittämisen kansainvälisen tason liikunta-, urheilu- ja vapaa-ajan toimintakeskukseksi ja metrokäytävän tavoitteita eteenpäin vieväksi viihtyisäksi ja korkeatasoiseksi alueeksi. Itse asiassa metro ei pelkästään mahdollista alueen kehittämistä vaan se myös velvoittaa siihen. Vertailun vuoksi voisi todeta, että muita metron asemanseutuja kehitetään sadoilla miljoonilla euroilla.

Tapiolan urheilupuiston pitää tukeutua Espoon ja espoolaisten omiin vahvuuksiin. Niitä ovat aktiivisesti toimivat urheiluseurat ja Suomen paras junioritoiminta ja aktiivisesti lasten ja nuorten harrastuksiin osallistuvat vanhemmat ja isovanhemmat. Espoo onnistuu niissä asioissa ja palveluissa hyvin, joihin espoolaiset saadaan mukaan. Espoo liikkuu, ja Espoon tavoite on olla Suomen liikkuvin ja tervein kaupunki. Tunti liikuntaa päivässä on parasta ennalta ehkäisevää sosiaali- ja terveystointa.

Liikunnallisen identiteetin lisäksi urheilupuistosta pitää löytyä Tapiolan puutarhakaupungin puistomaisuus. Espoon vahvuus on myös Public & Private -partnership ja toimivat kumppanuudet. Urheilupuistossa asukkaat ja asiakkaat voivat kohdata omia tähtiä ja huippuja. Kaupungin paras tapa tukea urheiluseurojaan on varmistaa, että urheilun ja monipuolisten valmennusakatemioiden toimintaedellytykset ovat kunnossa.

”Tapiolassa rakennettiin asuntoja lapsiperheiden tarpeisiin”, on tuttu lause 60-luvulta. Urheilupuiston osalta tavoitteet pitää kirjoittaa seuraavasti: ”Tapiolan urheilupuistoon rakennetaan liikunta-, urheilu- ja vapaa-ajan -tiloja, -tapahtumia ja -palveluita espoolaisten ja seudun asukkaiden ja asiakkaiden tarpeisiin”. Espoon ensimmäinen arvo on asukas- ja asiakaslähtöisyys. Tapiolan urheilupuiston pitää palvella seudun asukkaita ja asiakkaita siten, että sinne voi tulla ja siellä voi viihtyä koska tahansa.

Hyvä esimerkki vahvuuksista on tuleva viikonloppu. Espoo Metro Areena täyttyy espoolaisista, kun Bluesin A-, B- ja C-juniorit pelaavat Suomen mestaruuksista. Sama potentiaali on kaikissa lajeissa, sekä joukkue- että yksilölajeissa. Omien vahvuuksien varaan pitää ja kannattaa tulevaisuutta rakentaa. Niitä espoolaiset tulevat katsomaan. Toivottavasti sinäkin pääset paikalle, nähdään metroareenalla!