Noudatetaan koronaohjeita

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.12.2020 Jukka Mäkelä, kaupunginjohtaja

Pääkaupunkiseudun ja Espoon koronatilanne on heikentynyt viime viikkoina. Myös huolestuttavat tilastot muualta Euroopasta antavat aihetta erityiseen tarkkaavaisuuteen. Tiedämme, että koronavirus tarttuu helposti ja siksi on tärkeää suojautua kunnolla.

Pikkujoulut ja muut loppuvuoden isot juhlat kannattaa jättää tänä vuonna väliin tai viettää niitä virtuaalisesti. Esimerkiksi Espoon kaupungin perinteinen itsenäisyyspäivän juhlakonsertti lähetetään streamattuna verkossa.

Maskin käyttö on tärkeää. Käytä maskia muun muassa joukkoliikenteessä, julkisissa tiloissa, yleisötilaisuuksissa, harrastuksissa, sisäliikuntatiloissa, toisen asteen oppilaitoksissa, kaupassa ja asioidessasi eri palveluissa. Kouluissa opettajat käyttävät maskia kuten myös henkilöstö työpaikoilla, kun etäisyyttä ei voida pitää.

Koronatestiin kannattaa mennä vähäistenkin oireiden vuoksi. Ja sairaana tai altistuneena pysytään ehdottomasti kotona. Ohjeita noudattamalla huolehdit omasta, läheisten ja myös kaikkien muiden ihmisten terveydestä. Kyllä tästä yhdessä selvitään.

Teksti julkaistu alun perin Espoo-lehden 4/2020 pääkirjoituksena.

Espoo.fi/koronavirus