Koronavirus, Espoo ja yhteistyö

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.3.2020 kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä

Espoon kaupunki on vahvistanut koronaviruksen torjuntatoimia valtioneuvoston suositusten mukaisesti. Kaupungin valmiusryhmä ja sosiaali- ja terveystoimen johtokeskus toimeenpanevat koronavirusta koskevat valtioneuvoston ja viranomaisten suositukset ja päätökset ja toimivat jatkuvasti. Espoon periaate varautumisessa on, että mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, ja enemmän kuin vähemmän. Tilanne on vakava, ja Espoon kaupunki varautuu myös kaikin tavoin tilanteen nopeaan muuttumiseen ja heikkenemiseen.

Espoo onnistuu kaikissa niissä asioissa, joihin asukkaat saadaan mukaan. Vetoan espoolaisiin ja kaupungin henkilöstöön, jotta ennakkovarautumisella ja ohjeita noudattamalla voimme ehkäistä taudin nopeaa leviämistä ja suojella riskiryhmiä sairastumiselta. Tarvitsemme hyvää yhteistyötä ja välittämistä, jotta poikkeavasta tilanteesta selviydytään eikä kukaan jää ilman huolenpitoa. Asukkaille ajankohtaista tietoa kootaan jatkuvasti kattavasti Espoo.fi/koronavirus -verkkosivulle.

Tarvitaan myös yhteistyötä kaupunkien ja valtion välillä. Kunnat tekevät koronan vaatimia vastuullisia viranomaispäätöksiä ja on tärkeää, että varmistetaan toimien oikea-aikaisuus tärkeimmissä teemoissa kuten päiväkotien ja koulujen mahdollinen sulkeminen, talous ja resurssit, poikkeusolojen päätöksenteko ja sotehenkilöstön riittävyys. Olen varma, että kumppanuus auttaisi kaikkia mahdollisten tarvittavien toimenpiteiden valmistelussa ja toimeenpanossa. Tässäkin pitäisi minusta toimia heti.

Kaupunkien hallitusohjelmatavoitteissa linjattiin, että haluamme uudenlaista ja entistä parempaa kumppanuutta maan hallituksen kanssa. Nyt jos koskaan koronaviruksen yhteydessä sitä tarvittaisiin. Tarvitsemme hyvää yhteistyötä Espoossa ja koko Suomessa.

https://www.espoo.fi/koronavirus