Kestävää ja hyvää uutta vuotta Espoosta!

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
31.12.2018 Jukka Mäkelä,kaupunginjohtaja

Espoo juhlistaa uutta vuotta 2019 laser -ilotulituksella. Espoo on Suomen ensimmäinen kaupunki, jossa laservaloshow korvaa perinteisen ilotulituksen. Uusivuosi Espoossa -tapahtuma järjestetään tunnelmallisessa Kirkkopuistossa alkaen 31.12 klo 17.30, tervetuloa!

Laservaloshow sopii hyvin yhteen Espoon tavoitteiden kanssa. Espoo-tarinassa on valtuustokauden tavoitteeksi asetettu säilyminen Euroopan kestävimpänä kaupunkina. Se tarkoittaa, että kaikissa toiminnoissa etsitään ja löydetään uusia ja kestäviä toimintatapoja ja ratkaisuja. Laservaloshow 1400-luvulla rakennetun tuomiokirkon kupeessa kertoo puolestaan Espoon kasvutarinaa, uudistuksia ja vahvaa perinnettä. Espoon tavoite on pitää kasvu kestävänä sekä taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti. Kasvutarinassa ongelmat pitää ratkaista ja asukkaiden arki saada sujumaan.

Vuonna 2018 yhteisöllisyys toi Espoolle paljon mainetta ja kunniaa. Espoo valittiin kesäkuussa Lontoossa vuoden Älykkäimmäksi Yhteisöksi, ja Espoo ja Aalto-yliopisto valittiin kesällä yhdessä mm. Cambridgen, Palo Alton ja Heidelbergin kanssa YK:n kestävän kehityksen edelläkävijäyhteisöksi. Tunnustusten mukaan Espoo luo edelläkävijänä paikallisella yhteistyöllä älykkäitä, ihmislähtöisiä ja skaalattavia kestävän tulevaisuuden ratkaisuja.

Espoo on asukas- ja asiakaslähtöinen yhteisö, jolla on ollut tapana ratkaista kasvun tuomia haasteita yhdessä asukkaiden, yritysten, oppilaitosten ja yliopistojen kanssa. Me onnistumme kaikissa niissä asioissa, joihin saamme ihmiset, yhteisöt ja yritykset mukaan. Se on hieno periaate myös vuodelle 2019.

Hyvää uutta vuotta 2019 kaikille!