Kestävää Espoota ja kestävää Eurooppaa rakennetaan yhdessä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
10.4.2018 Jukka Mäkelä

Kaupunginhallitus vieraili alkuvuodesta Brysselissä vauhdittamassa Espoo-tarinan strategisia kärkiä sekä vaikuttamassa EU:n kaupunkipolitiikkaan. Brysselissä tapasimme useita kymmeniä Brysselissä toimivia EU-asiantuntijoita ja suomalaisvaikuttajia noin 15 eri tilaisuudessa. Erityisesti espoolainen innovaatiotoiminta, kunnianhimoiset ympäristö- ja ilmastotavoitteet sekä menestys eurooppalaisissa vertailuissa herättivät vieraiden kiinnostuksen.

Vierailun seurauksena sain myös kutsun kansainvälisen ilmasto- ja energiasitoumuksen, Covenant of Mayorsin, Euroopan komission ja parlamentin järjestämään vuosittaiseen tapahtumaan kertomaan Espoon kestävän kehityksen periaatteista ja toimista, jolla hiilineutraalius saavutetaan Espoossa vuoteen 2030 mennessä. Yhteistyössä eurooppalaisten kumppanikaupunkien kanssa voimme jakaa toimivia käytäntöjä ja löytää yhteistyön kautta uusia ideoita ja mahdollisuuksia, joita kovaa vauhtia kasvavassa Espoossakin tarvitaan. Espoon, kuten kaikkien eurooppalaisten kaupunkien on toimittava aktiivisesti ilmastonmuutoksen vastaisessa kamppailussa.

Pohjois-Euroopan suurimman innovaatioekosysteemin, Espoo Innovation Gardenin ansiosta Espoossa on loistavat mahdollisuudet kehittää ja testata puhtaita ratkaisuja vastaamaan kaupunkien haasteisiin.

Tärkein yhteistyö tapahtuu kuitenkin paikallisesti. Asukas on meille tärkein kumppani ja onnistumme parhaiten niissä asioissa, joihin saamme espoolaiset mukaan. Kaupunki toimii alustana, jolla kaupunki, asukkaat, yhteisöt ja yritykset voivat yhdessä löytää uusia tapoja tehdä asioita.

#MakeWithEspoo-hengessä haluamme kutsua asukkaat kehittämään kaupungin kanssa yhdessä kestäviä kaupunkiratkaisuja.