Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä vihitään Aalto-yliopiston kunniatohtoriksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.5.2019 klo 15.33

Kunniatohtorit vihitään 13. ja 14. kesäkuuta 2019 pidettävissä taiteen alan ja tekniikan korkeakoulujen promootioissa Dipolissa, Otaniemessä.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä on otettu saamastaan kunnianosoituksesta. ”Espoon kehityksen kannalta yhteistyö asukkaiden, yliopistojen ja yritysten kanssa on ratkaisevan tärkeää. Tämä on tehnyt meistä maailman älykkäimmän yhteisön”, Mäkelä toteaa. Espoon kaupunki nimettiin maailman älykkäimmäksi yhteisöksi kesällä 2018.

Kaupunginjohtaja osallistuu kunniatohtoreiden paneelikeskusteluun 11. kesäkuuta. Keskusteluun aiheesta Future of university as a hub of creativity, heritage, and innovation osallistuvat Mäkelän lisäksi Jacob Buur, Kari Korkman, Marja Makarow ja Gerfried Stocker.

Jukka Mäkelä valmistui Teknillisen korkeakoulun materiaali- ja kalliotekniikan koulutusohjelmasta vuonna 1992. Diplomityö käsitteli metron rakentamista. Pitkän työrupeaman jälkeen TEK:issä Mäkelä valittiin vuonna 2007 kansanedustajaksi eduskuntaan, jossa hän toimi muun muassa sivistysvaliokunnan jäsenenä. Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtajana hän oli vuosina 2009–2010 ja Espoon kaupunginjohtajaksi hänet valittiin 1.1.2011.

Aalto-yliopiston tiedote 28.5.2019: Aalto-yliopiston kunniatohtoreiksi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, videotaiteilija Eija-Liisa Ahtila ja 13 muuta tekniikan, taiteen ja yhteiskunnan vaikuttajaa