Accountor Towerin avajaiset jatkavat kasvutarinaa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.1.2020 klo 15.00

”Espoon tunnetuimman nähtävyyden, Raaden hampaana tunnetun entisen Nesteen tornin, avautuminen uudistettuna on osa Keilaniemen, Otaniemen ja Tapiolan kasvutarinaa”, totesi kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä Accountor Towerin avajaisissa 23.1.

”Accountor tuo lisää elinvoimaa ja palveluja, mikä rikastuttaa alueen kansainvälistä kilpailukykyä osaamisintensiivisten yritysten ja työpaikkojen alustana”, Mäkelä sanoi.

Nesteen Tornin rakentaminen 1970-luvulla oli suomalaisen elinkeinoelämän näkyvä merkkipaalu, jota tultiin ihmettelemään kauempaakin. Torni oli korkean rakentamisen edelläkävijä Suomessa vuosikymmeniä ennen kuin vastaavia hankkeita ryhdyttiin toteuttamaan laajemmin.

Tulevina vuosina Keilaniemestä kehitetään yhä monipuolisempi yritys-, tutkimus- ja innovaatioalue Aalto-yliopiston ja Tapiolan läheisyyteen. Keilaniemen metroaseman ja sen viereen tulevan Raide-Jokerin päätepysäkin ympäristössä on vireillä useita kiinteistökehityshankkeita, jotka tuovat merkittävästi uutta toimisto- ja liiketilaa, hotelleja ja myös asumista. Kehä I:n tunnelin päälle on rakenteilla puisto, jossa kulkeva kevyen liikenteen väylä yhdistää Keilaniemen ja Tapiolan toisiinsa.

Viime maanantaina esimerkiksi Fiskars Group ilmoitti pääkonttorinsa tulosta Keilaniemeen. Tulevaisuudessa Keilaniemessä myös asutaan hyvien palvelujen äärellä. Maamerkkeinä näkyviä korkeita torneja tulee lisää, sillä suunnitelmissa on jopa 40-kerroksisia asuintaloja ja 161-metrinen toimisto- ja hotellitorni. Rantaraitille on suunnitteilla palvelutarjontaa.

”Tämä on meidän kaltaisellemme isolle pk-yritykselle ainutlaatuinen paikka. Halusimme tehdä modernia, mutta tuoda historian havinaa positiivisella tavalla. Yhdistimme pääkaupunkiseudun toimistojamme ja voimme nyt tarjota kokonaispalveluja asiakkaillemme saman katon alta”, sanoi Accountorin toimitusjohtaja Niklas Sonkin.

Lisätietoja:

Keilaniemen kehittäminen Espoo.fi -sivuilla 

Accountor Tower on osa Keilaniemenrannan kehityshanketta