Ruokailu kouluissa

Täysipainoista ravintoa koululaisten makuun

RUOKALISTAT

Ruokatauko on lapsille ja nuorille päivän kohokohta, joka katkaisee mukavasti koulupäivän aherruksen ja antaa iloa ja energiaa iltapäivän oppitunneilla jaksamiseen.

Kouluruokailu muodostaa kolmanneksen oppilaiden päivittäisestä ravinnontarpeesta. Espoo Cateringin koululounaat ovat monipuolisia, vaihtelevia ja ravitsemuksellisesti täysipainoisia - makuelämyksiä unohtamatta. Jokaisella aterialla tarjoamme lämpimän pääruoan lisäkkeineen, ruokajuomaa, leipää sekä levitettä. Malliannos ohjaa kokoamaan täysipainoisen ateriakokonaisuuden. Ruokaa saa ottaa itse haluamansa määrän ja tarvittaessa voi hakea lisää.

Ruokalistojen suunnittelussa kuuntelemme oppilaiden toiveita, joita saamme muun muassa monissa kouluissa toimivien ruokaraatien kautta.

Koulusafkasovellus

Erityisruokavaliot

Erityisruokavalioita tarjoamme terveydellisten tai eettisten syiden takia. Kasvisruokailijoille tarjoamme lakto-ovovegetaarista kasvisruokaa, joka sisältää kasvikunnan tuotteiden lisäksi kananmunaa ja maitovalmisteita.

Erityisruokavalioilmoitus (pdf, 1080 Kt)

Välipalamyynti kouluissa

Osassa kouluissa ja lukioissa on mahdollisuus ostaa välipalaa kouluravintolasta. 

Myytävät välipalatuotteet vaihtelevat kouluravintoloittain ja päivittäin. Koulujen välipalahinnasto 2021 (pdf, 147 Kt) on nähtävillä myös kouluravintolassa. Tarkemmat tiedot välipalamyyntiajoista ja maksutavoista saat kouluravintolasta. 

Välipalan ostaminen verkkokaupasta  

Toimi näin: 

  1. Tarkista verkkokaupan käyttömahdollisuus sekä välipalavalikoima oman koulusi kouluravintolasta.  
  2. Kirjaudu Espoon Verkkokauppaan sähköpostiosoitteella osoitteessa kauppa.espoo.fi.
  3. Välipalan ostosta saat viivakoodillisen kuitin, jonka voit tulostaa tai välittää viestissä lapsen puhelimeen. 
  4. Välipala valitaan tarjolla olevista tuotteista kouluravintolassa. Viivakoodillinen kuitti skannataan välipalan noudon yhteydessä. 

Lisätietoja ja mahdolliset muutokset välipalamyyntiin verkkokaupassa tiedotetaan huoltajille ja oppilaille/ opiskelijoille Wilman kautta.