Mobiilisovelluksesta kiitosta – sama info jo verkossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
10.6.2019 klo 10.17

Ison Omenan palvelutorilla testattiin alkuvuodesta, olisiko mobiilisovelluksesta asiakaspalvelun tueksi. Joulukuussa 2018 alkaneen ja maaliskuussa 2019 päättyneen kokeilun aikana sovellusta esiteltiin asiakkaille ja henkilöstölle. Pysyvään käyttöön Palvelutori ei sovellusta toistaiseksi ota.

Kokeilun tavoitteena oli kartoittaa, täydentäisikö mobiilisovellus Palvelutorin asiakaspalvelua ja kuinka tärkeänä kanavana kuntalaiset näkisivät sen muiden palvelumuotojen rinnalla.

Sekä asiakkaat että henkilöstö näkivät sovelluksen hyvänä. Sitä kehuttiin helppokäyttöiseksi ja selkeäksi. Kiitosta saivat muun muassa palvelujen esittelyt sekä linkitykset sähköisen asioinnin kanaviin ja palautejärjestelmään. Kokeilun loppuvaiheessa testattu asiakaspalvelu-chat koettiin niin ikään hyödylliseksi.

Etenkin nuoremmat asiakkaat kuitenkin kommentoivat, ettei erilliselle mobiilisovellukselle ole tarvetta, jos organisaatiolla on selkeät ja myös mobiililaitteilla toimivat verkkosivut.

Kirjoita selaimeen: espoo.fi/palvelutori

Pysyvään käyttöön Palvelutori ei mobiilisovellusta toistaiseksi ota, koska Espoon kaupunki pohtii parhaillaan siihen kaupunkitasoista ratkaisua. Lisäksi Palvelutorin nykyiset, syksyllä 2018 uudistetut verkkosivut olivat myös sovelluksen keskeisin tiedonlähde – eli sama tieto löytyy jo nyt, vain verkkoselaimen kautta.

"Mobiilisovelluskokeilusta tuli paljon hyvää palautetta, ja taskussa kännykän mukana kulkevalle tietopaketille on selkeästi tarvetta. Verkkosivumme espoo.fi/palvelutori toimii kuitenkin myös mobiililaitteilla, ja kehitämme niitä koko ajan selkeämmiksi", toteaa palvelutorikoordinaattori Suvi Jäntti.

Teknistä parannusta verkkosivujen toimivuuteen mobiililaitteilla on luvassa loppuvuonna 2020, jolloin Espoon kaupungin verkkosivut, mukaan luettuna Palvelutorin sivut, saavat uuden julkaisujärjestelmän.

Lisätietoja

asiointipalvelupäällikkö Juha-Pekka Strömberg, Espoon kaupunki
juha-pekka.stromberg@espoo.fi, puh. 043 826 8538