Koronarokotukset jatkuvat porrastetusti – iäkkäiden rokotukset alkavat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.1.2021 klo 9.49

Koronarokotuksia on annettu sitä mukaa kun rokotteita on saatu Espooseen. Viikoilla 1 ja 2 on rokotettu yhteensä reilu 1400 henkilöä. Rokotteita on annettu Espoon sairaalan, Samarian infektioterveysaseman, koronanäytteenoton, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ensihoidon ja sosiaali- ja kriisipäivystyksen henkilöstölle. Myös vanhusten hoivakotien henkilökunnan ja asukkaiden rokotukset ovat alkaneet. 

Tällä viikolla (viikolla 3) jatketaan sosiaali- ja terveydenhuollon ja ensihoidon henkilöstön rokotuksia sekä iäkkäiden hoivapalvelujen asukkaiden rokotuksia. Ensi viikolla (viikolla 4) aloitetaan kotihoidon henkilökunnan ja iäkkäiden kuntalaisten rokotukset. 

Iäkkäiden henkilöiden rokotukset

Espoon kaupunki lähettää postitse kotiin infokirjeen rokotusten alkamisesta ja ohjeet ajanvaraukseen kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille kuntalaisille.

Iäkkäät henkilöt kutsutaan rokotuksiin porrastetusti, sillä ikäluokat ovat suuria ja rokotteita on tarjolla aluksi vain rajattu määrä. Ensimmäisenä kutsun rokotukseen ja ohjeet ajanvarukseen saavat tänä vuonna 85 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat asukkaat sekä heidän omaishoitajansa ja yli 65-vuotiaat samassa taloudessa asuvat.

Aika rokotukseen varataan erillisen ajanvarausnumeron kautta tai Uudenmaan kuntien yhteisestä sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä. Rokotuksiin kutsutut saavat ohjeet ajanvaraukseen infokirjeessä. Ajanvaraus avataan tiistaina 26.1.2021. Tällä viikolla aikoja ei voi vielä varata.

Hoivakotien asukkaat saavat rokotuksen hoivakodeissa. Kotihoidon asiakkaat saavat rokotuksen nopeimmin rokotuspisteessä, sillä tällä hetkellä rokotetaan rokotteella, joka vaatii kylmäsäilytystä. Jos rokotuspisteeseen saapuminen ei ole mahdollista, kotihoidon asiakkaat rokotetaan myöhemmin kotihoidon käynneillä. Tiedotamme kotona tapahtuvista rokotuksista myöhemmin, kun saatavilla on kotirokotukseen sopivia rokotteita.

Koronarokotuksista tiedotetaan espoo.fi/koronarokotus.